MC1/C4M verslaan Hillegom

Yara, Milène, Isa en Jula kregen voor hun oefenwedstrijd in Hillegom versterking van een C4M-delegatie. Vanaf de 1e minuut werd Hillegom onder druk gezet en regen de kansen zich aaneen. Rechtsbuiten Hannelore was niet te houden voor haar tegenstandster, maar had een paar keer pech in de afronding. Hun keeper was niet erg klemvast, maar had wel goede reflexen. Ze stompte er een paar van Uzza uit, Isa kreeg kansen, maar hij wilde er maar niet in. En jawel: één uitbraak waarbij Eef uitgleed en Isabelle wat laat van haar lijn kwam en we stonden 1-0 achter. Dit gaf de Hillegommers moed, ze deden er nog een schepje bovenop en gingen nog feller spelen, waarbij de scheidsrechter erg veel (hoog geheven benen en zwaaiende armen) toe liet. Vooral Rosalie en Pien vochten felle duels uit met hun zeer pittige tegenstanders. En ook onze middenvelders Jula, Milene en Yara hadden hun handen meer dan vol. Verder speelde Hillegom slim en goed op buitenspel en was niet iedereen bij ons wakker (in tegenstelling tot hun grensrechter). Maar Lize was dat wel, zij viel na 20 minuten samen met Luca in. En binnen niet al te lange tijd stonden we 1-2 voor door twee goals van de razendsnelle Lize. Helaas verloren we onze bikkel Luca doordat ze drie keer getorpedeerd werd en een keer een klap in haar gezicht kreeg. Ja, je kunt beter tegen jongens spelen…….
In de tweede helft stond Jessica mid-mid en dat leidde tot een definitief ander spelbeeld. Daar leek het overigens eerst niet op, want Hillegom maakte praktisch vanaf de aftrap gelijk. Die meiden waren zeer efficiënt: twee kansen, twee goals. Daar hadden wij op dat moment zeker 15 opgelegde kansen voor nodig gehad. De 2-3 kwam voort uit een fraaie individuele actie van – alweer Lize – die twee tegenstanders passeerde en de bal naar Uzza schoof, die strak raak schoot. Daarna zagen we een geweldige solo van Jess, waar de keeper net redding kon brengen, maar een minuut later was het alsnog raak toen Jessica Lize met een slimme steekpass alleen voor de keeper zette. Ook de 2-5 was een Jessica-Lize duet. Nu stoorde Jessica goed en caramboleerde de bal voor de voeten van Lize die rustig bleef. Het welverdiende slotakkoord was voor Jessica, die na een geslaagde actie van Isa de bal goed aannam en van de rand van de ‘16’ keihard in de hoek schoot.