Poldermeiden houden stand tegen groen-zwarte aanvalsgolven MA1

Op deze zonnige zondag waar een gure oosterwind de herfst ook op de Alliancevelden aanwezig liet zijn, moesten de meiden van MA1, koploper met 12 punten, tegen de nr 3 WBSV met 9 punten, de poldermeiden uit het in 1612 ingepolderde West-Beemstergebied (weet je dat ook weer). Spannend op papier vooraf, maar zeker ook in het ‘echie’. De wedstrijd begon al na een paar minuten met een 100% goal voor Alliance, die helaas werd afgekeurd door de scheidsrechter, mede op basis van een vlagsignaal. Het was maar een van de vele Alliance-aanvallen vandaag op de goal van WBSV, of het nu de strakke schuine diepe pass van Bo op Jesse was in de 7e minuut, of de voorzet van Tosca op Nena, die na een snelle draai haar schot op de lat zag belanden. Luttele minuten daarna brak Bo eindelijk de ban door na goed doorzetten in het 16meter-gebied met haar ‘zwakke’ linkerbeen een prachtige goal in de uiterste rechterhoek te scoren. Helaas enkele minuten later brak WBSV door op rechts, en uit een voorzet waar keepster Noor zich op verkeek, werd gemakkelijk de gelijkmaker gescoord. Het leek wel of de WBSV-keepster, die er in haar zwarte keepsterskledij uitzag als een soort 21e eeuwse versie van Emma Peel (De Wrekers - vraag maar aan je ouders wie zij was, of google er maar eens op), uit solidariteit met Noor ook niet wilde achterblijven, want op een voorzet van Jesse schoot Bo in en dook deze ‘Emma Peel’ van WBSV zo over de bal heen: 2-1. Maar of de duvel er mee speelde vandaag nog geen minuut later trok een speelster van WBSV met een droge, mooie knal zo de stand weer gelijk: 2-2. En met die stand gingen de meiden de rust in. Hoewel Alliance dus eigenlijk 3 doelpunten had gemaakt, en ook nog een bal op de lat had geschoten, liep het die eerste helft eigenlijk niet echt goed. Veel 1-2-tjes gingen fout, en verschillende duels werden verloren.
Maar na de rust kwamen de groenzwarte meiden sterk terug uit de kleedkamer en opende aanval na aanval op het WBSV-doel. Maar tevergeefs - een schot van Tosca spatte uiteen op de paal. Toen de 63e minuut. Ilse, die vandaag veel gevaarlijk indraaiende corners nam, mikte ditmaal op de vijfmeterlijn en Tosca kon de bal inkoppen. Hoera, 3-2 voor, dat zou toch niet meer mis moeten gaan? Maar eerlijk is eerlijk, de Beemsterpoldermeiden lagen de hele tweede helft onder vuur, maar gaven niet op. Ze beschikken over een snelle voorhoede die gevaarlijk is. Een bal belandde uit zo’n aanval op de lat, en bij een andere uitval, zo’n tien minuten voor het einde, maakten ze toch nog gelijk. Qua kansen had Alliance zeker recht op 3 punten, maar qua veerkracht moet WBSV ook een compliment worden gegeven. Het was in ieder geval een spannende wedstrijd, waarin ook de winst zat in het aantal onderlinge duels dat meiden als b.v. Julia, Guus, Lisette, Nena, Emma, Sam en niet te vergeten ‘huurlinge’ Luca uit de MC Luca wisten te winnen vandaag. Volgende week speelt de nr 2 Jisp met 12 punten (wij 13 punten maar een wedstrijd meer gespeeld) tegen WBSV; wij zijn vrij, dus bij winst gaat Jisp ons voorbij. Als beide ploegen vervolgens blijven winnen, zal een onderling duel Alliance - Jisp uitmaken wie de winterkampioen wordt. Het wordt een hete herfst…