De MD1, wat een seizoen!

Na het kampioenschap eerder dit jaar heeft de MD1 ook nog het Kika toernooi van Alliance gewonnen! Door van de 3 wedstrijden er 2 te winnen en er 1 gelijk te spelen zijn we met 7 punten eerste geworden in de poule met zelfs een hoofdklasse team! Een uiterst knappe prestatie meiden, helemaal omdat we maar 2 keer scoorden in de 3 wedstrijden (Isa en Uzza) en de 0 gehouden hebben in alle wedstrijden! Tijdens het toernooi hebben we ook een nieuw talent ontdekt, keepster Jill (misschien iets voor volgend jaar?)! Met spectaculaire reddingen was ze een perfecte vervangster van Danae.
Voor de rest was het team weer zoals altijd één machine, met een achterhoede waar niks doorheen komt, een middenveld met prachtige pasjes en een dodelijk effectieve aanval.
Youri en ik wilden in het laatste verslag van het jaar graag even over iedereen persoonlijk nog even een stukje schrijven, hopelijk vinden jullie het wat.

Danae:
Een betrouwbare sluitpost. Danae is een geweldig lijnkeepster, een vlammend schot op goal?, die pakt Danae wel, denken Youri en ik altijd, en dat is eigenlijk ook altijd het geval. Danae kan je nooit op een foutje betrappen, die maakt ze niet. Danae kan nog beter worden in het uitkomen en meevoetballen, maar als er voor Danae meer keeperstraining komt, dan gaat het helemaal goed komen voor volgend seizoen. Youri en ik zien jou graag als keepster voor ons team volgend jaar!

Esther en Floor:
Ik zei net nog dat ik over iedereen wat persoonlijks zou zeggen, maar voor deze 2 dames moet ik toch even een uitzondering maken, want als je in het elftal Esther zegt, zeg je ook Floor. Ze zijn ons centrale duo waar elke tegenstander bang voor is. Esther is sterk, verschrikkelijk snel, hard in de duels, en de bal een lekkere ram geven. Floor is ook sterk en hard in de duels, een echte teamspeelster en heeft een geweldige concentratie tijdens de wedstrijd, kortom, Floor en Esther zijn echte verdedigers. ‘Voor niemand uit de weg gaan’ is denk ik het motto van deze 2 dames. Was er eenmaal iemand langs Esther, stond Floor daarachter om de bal af te pakken en andersom. Waar ze nog beter in kunnen worden is het aansluiten en coachen, daar gaan wij volgend jaar met jullie op trainen.

Bobbie:
Onze vaste rechtsback. Heeft misschien wel het hardste schot ven het hele team. Wij hebben Bobbie tijdens het seizoen dit jaar zien groeien van een middenvelder/verdediger tot een betrouwbare rechtsback, ze heeft denken wij haar vaste positie gevonden waarmee ze kans kan maken om in de MC1 volgend jaar te komen. Bobbie is een rappe voetballer, hard in de duels, groot en sterk, een geweldig schot en je hoort Bobbie nooit klagen. Het enige advies wat Youri en ik kunnen geven is op trainingen iets minder lachen met Jill zodat je net iets geconcentreerder bent en meer leert tijdens de training, voor de rest waren wij dik tevreden met hoe jij gespeeld hebt dit jaar. Veel succes in de C!

Sofie:
Onze vaste linksback. Sofie begon dit jaar eigenlijk op heel veel posities in het team, totdat Youri en ik dachten dat Sofie wel eens een goede linksback zou kunnen zijn. Sofie was het hier natuurlijk niet mee eens, ze wilde geen verdediger zijn. Maar toch ging ze daar spelen en Youri en ik zagen wat we al dachten. Sofie is daarna niet meer weggegaan van die plek en dat was ook voor een reden, ze speelde erg goed. Wij denken dat Sofie haar vaste plek heeft  gevonden dit seizoen. Sofie is snel, acrobatisch ( en daarmee bedoel ik de karate trappen die Sofie soms doet om de bal weg te trappen), en bang voor niemand. Waar Sofie zich nog in kan gaan verbeteren volgend jaar is rustiger worden aan de bal en iets harder worden in de duels, dit hopen Youri en ik je volgend je te mogen leren.

Lena:
In het begin van het seizoen zagen Youri en ik dat Lena nog wat techniek miste, maar over het seizoen is Lena misschien wel het meest gegroeid van iedereen. Lena trainde hard en dat zag je terug tijdens de wedstrijd. Na een paar weken merkten wij op dat we een andere Lena zagen, vol de duels in gaan en nergens bang voor zijn. Lena is sterk, nergens bang voor en een echte allrounder. Volgesmij heeft Lena dit seizoen wel overal in de verdediging en op het middenveld gespeeld, zonder te klagen. Wij denken dat Lena nog veel beter kan worden, en ook daarom krijgt Lena volgend jaar dispensatie en blijft ze nog een jaartje in de D bij ons. Lena zal daar volgens ons alleen maar beter van worden.

Lisa:
Youri en ik hebben dit seizoen soms gezien hoe goed Lisa kon voetballen, zoals vandaag bij het toernooi, waarbij ik een geconcentreerde en felle Lisa zag, ze veroverde ballen en ze speelde de aanvallers in. Helaas hebben we dat niet heel vaak dit seizoen gezien. Dit komt doordat gewoon weg alle tegenstanders groter en sterker waren, maar wij denken dat als Lisa volgend jaar doorgaat en hard blijft trainen, Lisa een erg goede voetbalster kan worden. Wij willen Lisa vooral nog trainen om geconcentreerd mee te doen tijdens de wedstrijd, want soms staat Lisa te kijken naar hoe alles gebeurt. Dus Youri en ik willen jou aanraden om gewoon lekker door te gaan volgend jaar en wij hopen dat je dan hetzelfde plezier uit blijft stralen net als dit seizoen.

Neve:
Wij zagen in het begin van het seizoen dat Neve moeite had mee te komen in de wedstrijd, maar gedurende het seizoen hebben wij een steeds beter voetballende Neve gezien. Neve begon steeds meer ballen af te pakken en de juiste mensen in te passen. Youri en ik vinden het daarom ook erg jammer dat je gaat stoppen met voetballen, maar veel plezier gewenst van ons met wat je volgend jaar gaat doen!
 
Carmen:
‘De regisseur op het middenveld’, zo zou je Carmens rol op het middenveld dit jaar kunnen omschrijven.  Vanaf het begin van het seizoen staat Carmen op de mid-mid plek, en die past ook het beste bij haar. Carmen is sterk, is altijd in beweging, heeft een lekker schot en een prachtige pass. Carmen tikte op het middenveld samen met Yara en Jill de tegenstander weg en ze heeft dit seizoen ook aardig wat assist gegeven op de aanvallers met heerlijke dieptepassen, jammer genoeg hebben wij de assist dit seizoen niet geteld, dit zullen we volgend jaar wel doen.

Yara:
Yara heeft zich dit seizoen ontpopt tot een echte middenvelder. Wij denken dat Yara erg vaak naar Barcelona kijkt, want ze zoekt altijd een medespeelsters om aan te spelen, in plaats van een hoge bal te geven. Dit maakt Yara erg sterk op het middenveld. Daarom denken wij ook dat Yara het volgend jaar gaat redden in de C, ze moet alleen nog wat sterker worden maar dat zal vanzelf gebeuren als je eenmaal in de C zit.

Jill:
Onze eigen Ruud Gullit. Jill is een box-to-box voetbalster, je zet er neer op het middenveld en nog in dezelfde helft zie je Jill in de aanval staan en in de verdediging. Jill is sterk en heeft een enorm loopvermogen. En sinds vandaag weten we ook dat ze kan keepen. Jill zal het makkelijk gaan redden in de C volgend jaar. Wij zijn in ieder geval blij dat jij dit jaar in ons team zat. Wij denken wel dat Jill volgend jaar beter moet gaan luisteren naar de trainers. Voor de rest zijn wij dik tevreden over je.

Annemijn:
Annemijn is soms een net te aardige teamspeelster, als ze beter zelf kon gaan speelden ze de bal af naar iemand.  Annemijn heeft zon beetje op de hele linker flank gespeeld dit jaar. Ze heeft een goede pass en schot in de benen, en ze is in het veld een echte doorzetter. Het afmaken moeten we alleen nog wat meer op oefenen, maar dat komt wel goed allemaal volgend jaar.

Kim:
Youri en ik vinden het erg jammer dat Kim een paar keer geblesseerd is geweest dit seizoen, we hadden je graag meer zien spelen. Maar we hebben Kim vaak genoeg gezien om te kunnen zeggen dat ze gewoon erg goed kan voetballen. Kim is namelijk snel, kan iemand passeren en heeft een goed schot. Wij zien je graag volgend jaar weer maar hopen dan wel dat Kim volgend jaar vaker op tijd gaat komen op de training, haha.

Uzza:
Onze topscorer/captain. Uzza schoot er dit seizoen 37 (!) in. Uzza is snel, sterk en heeft een verwoestend schot in haar benen. Uzza is een echte nummer 9, die van niks iets kan maken door 3 langs 3 man te rennen en daarna nog de bal in het net te knallen. Als het iets minder ging dan hoorde je Uzza dit seizoen de ploeg weer oppeppen. Uzza kan nog beter worden door te trainen in het in de bal komen. Volgend jaar in de C zal Uzza, volgens ons, een spits zijn die gevreesd woord door de tegenstanders.

Isa:
Kappen draaien dribbelen, kappen draaien dribbelen. Dit zie je Isa vaak in de wedstrijd doen en daarom is ze ook zo gevaarlijk. Geen tegenstander te groot voor Isa, ze dribbelt er wel langs. Een meer dan goede nummer 2 plek op de topscorers ranglijst met maar liefst 35 (!) goals. Isa is razendsnel, heeft een heerlijke dribbel, kan een bal voorgeven en kan zelf verwoestend uithalen. Een speelster die volgend jaar in de C, samen met Uzza, hopelijk weer een geweldig duo zal vormen.

Youri:
Youri ziet altijd alles. Je ziet Youri nooit zenuwachtig of boos worden. ‘Een tactisch meesterbrein’  heb ik weleens gehoord, toen ze het over Youri hadden. Youri kan de wedstrijd als een soort adelaar van boven zien en weet wanneer hij welke wissel moet doen.

Als laatste willen Youri en ik nog even alle ouders bedanken voor alle positieve support dit seizoen en voor het vlaggen, hopelijk kunnen we dit volgend seizoen zo doorzetten.

Youri en Bastiaan, trotse winnaars van de zilveren Allie.

Topscorerslijst Alliance MD1 seizoen 14-15

Speelster

Aantal goals

1.       Uzza

37

2.       Isa

35

3.       Carmen

3

4.       Kim

2

5.       Annemijn

2

6.       Yara

1

7.       Esther

1


MD1 2015