D4 verliest na strafschoppen en wordt tweede bij het toernooi van Bloemendaal

Ten eerste het was moederdag, de D4 trad aan met een bijna volledige selectie, de weergoden liet het toernooi ook niet in de steek. De D4 trapte af om 9.30 uur tegen Alliance D5. Een prestige strijd ook omdat de D5 kampioen is geworden in de voorjaarscompetitie. We wilden deze wedstrijd per se winnen. Het werd een leuke wedstrijd tegen dit tweedejaars team. De D4 kwam op voorsprong door Kwinten, de D5 liet het er niet bij zitten, waren wel wat sterker maar bij de D4 stond de verdediging goed er werd weinig weggegeven. De D5 kwam op gelijke hoogte waarna Kit van afstand de 2-1 binnenschoot. Na de 2-1 bleven we goed voetballen, wat resulteerde in de 3-1 door E1 speler Joost. Het werd toch nog even spannend want de D5 kwam terug tot 3-2. De D4 hield deze stand vol tot het einde. Omdat beide keepers uit de D4 niet aanwezig waren was Brody de keeper. De tweede wedstrijd ging tegen DSS D10. Het werd een fysieke strijd. Deze wedstrijd stond Mika op goal. Tegen deze lange jongens van DSS stond ook dit keer de verdediging goed. Het spel voltrok zich een beetje op het middenveld. Relatief hadden we het moeilijk deze wedstrijd maar het was Joost die een seconde voor tijd de winnende binnenschoot 1-0. De laatste wedstrijd ging tegen Bloemendaal D5. We wisten dat ook Bloemendaal beide wedstrijden hadden gewonnen. Hier hadden we het moeilijk, met dit keer Joshua op goal, Bloemendaal kreeg een aantal kansen, waarvan er één werd benut 1-0. Ondanks dat Bloemendaal sterker was was het Kit die de 1-1 binnenschoot.
Dit was tevens de eindstand. Waren we nu eerste of tweede, we wisten het niet totdat iemand van de organisatie naar ons toe kwam dat we strafschoppen moesten nemen tegen Bloemendaal om de eerste plaats. Helaas verloren we dit gevecht.

De technische staf en ouders zijn trots op jullie dat jullie dit in deze zware poule gepresteerd hebben. Top gedaan.

Woensdag wacht de D4 in en tegen Velsen de inhaalwedstrijd, voordat we volgende week zondag afreizen naar Texel waar ons het toernooi bij Texel`94 wacht…..Geschreven door Robin de Zwart