D7M uitgeschakeld na penalties

Jammer, maar helaas, na een zinderende bekerwedstrijd moest de D7M – tegen de verhouding in – zich voor het eerst dit seizoen gewonnen geven. Penalties zorgden voor de beslissing, maar wat hebben jullie gestreden en mooi gevoetbald. Maar het was zoals de goed leidende scheidsrechter in de pauze zei: “het enige wat jullie jezelf kunnen verwijten is dat het slechts 1-2 staat’. DSS D5 bleef daardoor steeds in de buurt en uiteindelijk werd dat ons fataal.
In de 1e helft bleek al dat DSS een erg pittige tegenstander was met een paar snelle, balvaardige jongens. Niettemin nam de D7M al vlot het initiatief en werd met name de snelheid van Lize goed benut. De rechterflank met Eef, een heel sterke Nikita en Hannelore en Jessica was weer geweldig op dreef en Anna strooide met mooie dieptepasses. Na een fraaie pass van de hoestende Luca kwam Lize alleen voor de keeper en kwamen we terecht met 0-1 voor. De gelijkmaker viel onverwacht ondanks een enorme inspanning van de weer erg goed spelende Lune. Kort voor rust schoot de andere zware hoester – Eef – goed in en Rubie was er als de kippen bij om de rebound te pakken en de 1-2 ruststand aan te laten tekenen.
Na de pauze begonnen we weer heel sterk en toen Hannelore de bal bij Pien bracht scoorde zij de ogenschijnlijk beslissende 1-3. Juist omdat ook de linkerflank met Zhitao en de fanatiek spelende Sterre en Rosalie ook goed op dreef was leek het niet meer mis te kunnen gaan. Maar helaas, de 2-3 viel doordat DSS nooit de moed opgaf, wij de kansen niet wisten te benutten en kort voor tijd zagen we een zeldzaam foutje van Amber en viel de 3-3.
De penaltyreeks was adembenemend spannend. De 1e twee penalties waren bijna een prooi voor Amber, Eef scoorde beheerst en Isabelle bekroonde een goede wedstrijd met een trefzekere penalty. Daarna mist Jessica helaas (*) en ondanks een benutte penalty van Lize haalden we dat niet meer in.
Eigenlijk pas de 1e tegenslag van het hele seizoen. We hadden meer verdiend, gezien het mooie spel, maar ik denk dat alle ouders, broertjes en zusjes, opa’s en oma’s (we hadden weer een geweldige opkomst) van jullie genoten hebben. En jullie coach is en blijft trots op zijn team dat goed voetbal combineert met een geweldige inzet!

(*) Jess, je bent in goed gezelschap! Maradona heeft ooit gemist in zo’n penaltyreeks, Christiano Ronaldo, Van Basten, Franco Baresi in de wereldcupfinale van 1994 en ook Frank en Ronald de Boer, Jaap Stam en Patrick Kluivert. Allemaal topvoetballers, die de durf hadden op een beslissend moment een penalty te nemen.