D7M eerste puntverlies bij DSS D6M

In januari had ik al gezegd, dat het na de winterstop zwaarder zou worden, want we moesten een paar keer tegen meiden. Vandaag kreeg ik gelijk. DSS wilde duidelijk revanche nemen voor de bekernederlaag van 4 weken geleden en startte furieus. We werden een beetje teruggedrukt en Amber mocht laten zien hoe goed ze kon keepen. Vooral haar redding voor rust met de vingertoppen was het aanschouwen meer dan waard. Verder moest de onverzettelijke Lune als ausputzer de hele wedstrijd aan de bak, gesteund door de eveneens onverzettelijke Pien en later Isabelle. Toch kregen we de beste kansen, want voorin was Luca in bloedvorm en er kwamen kansjes voor Rubie en Lize, die echter de scherpte een beetje misten,
Er werd stevig geduelleerd en op het middenveld moesten Anna, Nikita en Hannelore alle zeilen bij zetten. Het DSS-doelpunt was een pechgoal: bij een scherpe voorzet van rechts kwam Hannelore goed voor haar tegenstander, maar helaas raakte ze de bal verkeerd en toen was er ook voor Amber geen houden meer aan. Maar onze dames kunnen wel tegen een stootje en namen meteen het initiatief over. Een fraaie solo van Eef en een steekballetje op Lize en bijna was het al gelijk. De gelijkmaker kwam er wel en was weer van grote schoonheid: Luca en Lize bereidden voor en Anna schoot van buiten het strafschopgebied hard en hoog raak. Dat was de ruststand en die was geheel terecht.
Na rust zagen we bij een paar meiden ‘het schepje er bovenop’. Zhitao, Jessica en Sterre en later ook Rosalie, waren hun tegenstanders de baas en vooral Rubie was als spits lekker fel. Na weer een flonkerende combinatie gaf Eef het beslissende passje op Rubie, die koel afwerkte: 1-2. Kort daarna een combinatie van Anna en Luca, waarna de laatste demarreerde en mooi voorzette op Eef, die rustig binnentikte. Kwartier te gaan en de punten leken in de tas! Daar dachten die dekselse DSS-meiden echter anders over. De aansluitingstreffer viel (te) snel; er werd geaarzeld bij het uitverdedigen en de bal frommelde zich naar hun spits die van dichtbij scoorde. Als u nu het idee krijgt dat het ons bij de tegendoelpunten van DSS bepaald niet mee zat, moet u even rechtop gaan zitten voor de tragische gelijkmaker vlak voor tijd. Een hoge bal in ons strafschopgebied leek door de zelfverzekerde Amber te worden onderschept. Ze brulde ‘los’ en Rosalie, die weg wilde koppen bukte. Hierdoor kon onze keepster niet goed bij de bal, ze raakte hem half waardoor deze bal (die anders naast was gegaan) van richting veranderde en ons goal binnendruppelde.
Jammer, meiden, maar ik ben tevreden over de tweede helft en over hoe stoer jullie de tegengoal incasseerden. En we staan overigens wel weer gewoon eerste in de poule! Ook in de 3e klasse,