De MD1 is weer begonnen

Jullie denken nu waarschijnlijk, wat is dit? Dat zullen Youri en ik even uitleggen. Nu het nieuwe jaar begonnen is en daarmee ook een nieuw seizoen voor de MD1, vinden wij het leuk om te beginnen met verslagen te schrijven na elke wedstrijd. Dit hebben wij nog nooit eerder gedaan dus hopelijk wordt het wat met die verslagen.
Ons eerste verslag gaat over de wedstrijd die wij zaterdag 10 januari tegen DSS speelden. Het was verschrikkelijk weer, maar met het geluk aan onze kant hield de regen op op het moment dat wij op het veld stonden. De wedstrijd begon met het gezamelijk opkomen op het veld en handjes schudden met de tegenstander.
Op de eerste training van dit jaar op woensdag was ons opgevallen dat de kerstvakantie erg had ingewerkt op de conditie van de meiden ( heel logisch hoor :) ), maar hiervan was de hele wedstrijd niks te merken. Alleen in de openingsfase, toen we nog niet helemaal wakker waren en er wat onrust was omdat we begonnen met een verandering van Esther naar het middenveld en Carmen naar centraal achter. We kwamen ook toen 1-0 achter door een wat ongelukkig doelpunt.
Na deze tegengoal werden we weer scherp en werd het spel veel beter. Achterin stond het als een huis met Esther (weer gewisseld van plek met Carmen), Floor en Bobbie. En helemaal bij Sofie die na de tegengoal met karate/ninja achtige trappen steeds de bal kon onderscheppen en weghalen. Na weer grip op de wedstrijd gekregen te hebben volgde ook de 1-1 na een aanval die opgezet werd door Uzza, die Isa aanspeelde en die op haar beurt weer langs de verdediging richting de rand van de 16 bij de achterlijn dribbelde en een goeie voorzet gaf, waarna Uzza als een echte spits op de goeie plek stond en de 1-1 binnenschoot. De wedstrijd vorderde en er waren kansen voor beide teams, de wedstrijd ging op en neer. Een speelster van DSS produceerde een kanonschot en zo stonden we 2-1 achter.
Na wat aanwijzingen van de coaches schoof de verdediging goed op als we aan de bal waren, en hierdoor kwamen we ook weer op gelijke hoogte. Sofie veroverde de bal en gaf een perfecte hoge bal over de verdediging heen op Uzza, die de 2-2 hoog in de goal binnenschoot. Daarna volgde het fluitsignaal voor de rust, de coaches kwamen met de verandering om Jill linksvoor te zetten. Dit pakte goed uit.
In de 2e helft kregen we zo een paar mooie combinaties, maar scoren lukte niet. De verdediging was in de 2e helft van een huis, naar een soort van chinese muur veranderd, er kwam nog minder door. Behalve op het laatst, toen kwam DSS voor het eerst in de 2e helft bij ons voor de goal en de bal ging er ongelukkig in. Daarna volgde het eindsignaal.
Youri en ik hebben veel goede dingen gezien en hebben vertrouwen in de nieuwe competitie. Jullie hebben allemaal een goeie pot gespeeld, dames. Dit betekent veel goeds voor het voetbal in 2015. Tot woensdag!