D7M scoort voor Serious Request: 1-9 bij Taba

De meiden hadden enthousiast sponsors geworven, die per doelpunt een bedrag aan “Meiden scoren voor Meiden” zouden overmaken, maar begin november konden we nog maar 3 schamele doelpuntjes noteren….
Speelsters en coach hadden begin oktober de sponsors gewaarschuwd dat het wel eens 40 doelpunten konden worden. Gezichtsverlies lag op de loer. Maar vertwijfeling is er nooit geweest; de meiden begonnen te scoren, zes, soms zeven keer per wedstrijd en afgelopen zaterdag voor de wedstrijd stond de teller op 31. Dat wilden ze graag mooi rond maken. We misten de zieke Rubie en Sterre en Luca arriveerden pas later.
Het arme Taba werd het slachtoffer van de dadendrift. Voor rust heeft de langzaam bevriezende keepster Isabelle letterlijk geen enkele bal gehad. Lize opende in de 1e minuut de score, Eef maakte 0-2 uit een corner, de spanning was er vlot af. Daarna weer twee hele mooie, een Lize-Anna combinatie met het gebruikelijke stiften en “achter-het-standbeen’, waarbij eerst Anna afrondde en daarna Lize uit een strakke voorzet van Lune. Amber maakte de 0-5 nog voor rust nadat twee eerdere goals van haar merkwaardigerwijs waren afgekeurd.
In de 2e helft maakte Luca vlot de 0-6 met een knal van buiten het penalty-gebied, maar daarna stokte de produktie even en kwam Taba een paar keer gevaarlijke voor invaller-keeper Rosalie. En tot onze verbazing konden we even later, na een concentratiefoutje achterin, zelfs ons 1e tegendoelpunt sinds 13 september noteren. Daar schrok iedereen weer lekker wakker van en het gaspedaal werd weer even ingedrukt. Twee fraaie goals van Eef volgden en toen stonden we op 39 goals. Echt in de dying seconds of the game week Lize naar rechts uit, gaf hard voor en via de knie van Luca viel de 1-9 in het net.
Daarmee kwamen we op 40 goals en laat in de avond kwam penningmeester Luca na uitvoerig tellen en hertellen met een verbijsterend bedrag op de proppen. De D7M heeft bijna 2000 euro bijeen gescoord!!!!!!