D4 wint thriller van Haarlem Kennemerland

De D4 trad in een ware heksenketel aan in Estadio Alliance. Vooraf wisten we dat we meer tegenstand zouden krijgen dan de vorige vier wedstrijden. Het beloofde dus een spektakel van de bovenste plank te worden. De D4 trad aan zonder Tom, dus een vijftien koppige selectie hadden we tot onze beschikking. De D4 stond geprogrammeerd op het hoofdveld en terecht. De wedstrijd begon om klokslag half 10 tegen Haarlem Kennemerland D3.

De nummer drie van de ranglijst, al gauw was duidelijk in het begin van de wedstrijd dat we het moeilijk zouden krijgen, 2 jongens die geblesseerd het veld verlieten, zodoende hadden we nog 2 wissels over. Al vrij vroeg in de wedstrijd kwamen we met 0-1 achter. In de competitie een nieuwe ervaring om te proberen deze achterstand weg te werken. En dat lukte de D4 knokte zich terug in de wedstrijd, de elftallen waren aan elkaar gewaagd, maar in de loop van de eerste helft was het voelbaar dat we sterker werden en het was Kwinten die de gelijkmaker op het scorebord zette. Niet veel later, nog steeds in de eerste helft rukte verdediger Kit mee op die van afstand de 2-1 liet aantekenen en dat was tevens de ruststand. Helemaal tevreden waren we niet omdat er niet goed verdedigd werd en teveel de tegenstander lieten voetballen, de echte scherpte ontbrak in de eerste helft. In de kleedkamer even de koppies bij elkaar gestoken om zo goed mogelijk de tweede helft in te gaan. Enfin de tweede helft was meer een gevecht op het middenveld, er waren periodes dat de D4 naar achteren werd gedrukt. Uiteindelijk halverwege de tweede helft was het Haarlem Kennemerland dat op 2-2 langszij kwwam. Ik wilde perse winnen, dus langs de lijn twijfelde ik gaan we met een extra spits spelen of moeten we blij zijn met een gelijkspel. Ik koos voor het laatste. Na de gelijkmaker toonde toch de D4 veerkracht, want in de allerlaatste seconde was Maxime de matchwinnaar door de 3-2 binnen te tikken……

standd4hlmkland

d4hlmkland

Al met al kunnen we tevreden zijn, dat dit team ook veerkracht kan tonen bij een achterstand.
De D4 handhaaft zich in de top van deze klasse!!!!
Volgende week wacht ons weer een thuiswedstrijd tegen VSV uit Velserbroek, we verheugen ons er weer op om met jullie aan het werk te gaan……….