E8 Haalt uit


Een broeierige zaterdagmiddag op Alliance. We mogen tegen Hillegom E9 die vorige week ruim won van de tegenstander!
Warm, warm, warm op ons fantastische kunstgras, dus de weinige tijd voor een warming-up voelt minder dan gebruikelijk als een probleem.
Na de pot van vorige week was het motto ‘de bal is van ons’. De mannen nemen het motto vanaf de eerste aftrap heel serieus.

Er wordt strijd geleverd, al vanuit de voorhoede, en iedereen doet mee.

Na een paar kansen wordt de strijd beloond. De 1e goal valt door een kort geplaatst schot van Bink, direct uit een korte corner die we hebben geoefend. Het overwicht zet door alhoewel Hillegom enkele keren kort en snel doorbreekt. Ons veldspel loopt goed. Bengt en Naut lopen steeds naar buiten en de achterhoede sluit aan. De 2e goal valt door Marcello die, na enkele eerdere pogingen, nu inliep over rechts en de tijd nam om goed te kijken en te schieten. We nemen nu in punten, maar zeker ook mentaal afstand en gaan zelfverzekerd de rust in. Wel veel drinken, want het blijft echt warm (geen zuchtje wind).

De tweede helft start goed en al na korte tijd volgt een verhitte strijd op de helft van de tegenstander. Die wordt door Naut beslist omdat hij ineens zijn wreef hard tegen de bal plaatst, op onnavolgbare wijze tussen alles en iedereen door. De 3e goal valt dus ‘vanuit het niets’ met zijn enorme knal op doel die de keeper kansloos achterlaat. De tweede helft slaagt Hillegom in een paar uitbraken en ze verdedigen met verve. Sportieve ploeg en sportieve match, dat is ook altijd fijn. In het tweede deel van de 2e helft valt nog een goal (de 4e ) door Julius, die is meegekomen naar voren en vanaf de 16 meter rustig aanlegt en snoeihard bovenin schiet.

Niet alleen de aanval en goals, maar ook de verdediging verdient lof. Julius, Sem en Morris stonden zeer solide op hun plek en zowel Thijs als Bink hebben een prima helft gekeept. Al met al goede passes, goed veldspel en prima samenspel. Af en toe liep iemand zich in Messiaanse grootheid vast, maar gemiddeld lieten de jongens een goeie mix zien tussen initiatief, een mannetje uitspelen en samenspel. Bravo mannen, ga zo door en met plezier.