Nieuwe D4 is zoekende

Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. We konden eindelijk weer voetballen. Nog zonder training in de benen, vanwege de vakantie, en voor sommigen pas de tweede keer dat ze op een groot veld moesten spelen. Daar kwam bij dat het pas een week voor aanvang van de eerste bekerwedstrijd de meesten elkaar nog een beetje moesten leren kennen. De D4 bestaat dit jaar uit 5 tweedejaars en 11 eerstejaars. Vier jongens speelden afgelopen seizoen al in de D4 en Nick werd gekocht van EDO.

Enfin, afgelopen zaterdag dus de eerste oefenwedstrijd thuis tegen De Kennemers D2/D3. De Kennemers trad aan met allemaal tweedejaars en ze spelen 2 klasses hoger. Het was dus een oefenwedstrijd, ook voor de coach kennis maken met een paar jongens maar de meesten kende ik wel. Ge zien de vakantietijd hadden we maar twee afzeggingen Jesse en Brody. We begonnen met Koen tussen de palen, achterin Bas, Mika, Daan en Joshua. Op het middenveld Kit, Hugo en Mick, voorin Maxime, Tom en Kwinten. Joris, Nick en Tomas begonnen als wisselspelers. We begonnen de wedstrijd met de goedleidende Martijn aan de eerste helft. Al gauw was duidelijk dat het voor de meesten wennen is op een groot veld. Mika leidde de verdediging, De Kennemers hadden goede spelers rondlopen, ze waren door de verdediging moeilijk af te stoppen, gezien de 0-5 ruststand. Bij Kit kwam de eerste helft de vermoeiheid opzetten dus die vroeg om een wissel. De tweede helft verliep wat beter, Tom ging op het middenveld lopen, er werden wat wissels doorgevoerd, Mika ging er ook geblesseerd vanaf, de schade bleef beperkt, uiteindelijk verloor de D4 met 0-8.
Woensdagavond wordt er getraind, donderdagavond staat er een oefenwedstrijd bij HBC op het programma voordat zaterdag de bekercompetitie begint.