D7M besluit competitie met overwinning

Vanaf de 1e minuut waren de meiden pittiger en balvaardiger dan de jongens van Bloemendaal. Onder impuls van de ontembare Lune (die een seizoen met veel blessureleed nu in een paar weken weg wil spelen) nam Alliance na een subtiel gevolleerde dieptepass van Eef op Hannah de leiding. Er kwamen nog mooie kansen voor de actieve Pien en de af en toe onnavolgbaar goochelende Hannah, maar in plaats van 2-0 of 3-0 werd het kort voor rust 1-1.

Daar kan Julia niks aan doen, zij kwam weer een paar keer goed uit, alleen haar uittrap was vandaag een paar keer 'roestig'. De verdediging rustte vandaag zeker in de 1e helft op twee oer-solide backs. Hannelore was weer haar onpasseerbare zelf en Jula heeft zich zelf her-uitgevonden als razendsnelle linksback. En Rosalie leverde als rechtsback en linksback ook weer haar gebruikelijke goede prestatie.
De tweede helft was voor Anna. Onze captain klaagde voor de wedstrijd over haar knie, waardoor zij liever deze keer de warming-up niet leidde............. Daar hebben we in de wedstrijd weinig van gemerkt. Na een goede aanval waarbij de watervlugge Rubie op de paal schoot belandde de bal bij Anna, die schitterend raakt lobde: 2-1. Even later viel uit een van onze scherpe aanvallen de 3-1 van Olivia. Helaas afgekeurd omdat de grensrechter niet zag dat Hannah weliswaar buitenspel stond, maar Olivia niet. Het vervolg was voorspelbaar: Bloemendaal maakte de 2-2. Maar waar de meiden eerder in het seizoen wel eens het koppie lieten hangen bij tegenslag zetten ze zich sinds het succesvolle Maastricht-toernooi schrap. Het centrale duo Jessica en Luca zette er een tandje bij en vooral Sterre liet ineens zien hoe geweldig ze kan voetballen. Ineens werden de durf en de techniek, - op de training vaak al zichtbaar - manifest in een wedstrijd. We zagen flitsende combinaties met Lune en uiteindelijk zette ze Anna alleen voor de keeper en die maakte het voortreffelijk af. Er kwamen nog meer kansen en welja, weer een mooie van de ontketende Anna: 4-2. De 5-2 hing in de lucht, maar Hannah en Sterre vonden het net net niet. Vlak voor tijd kwam Bloemendaal nog terug tot 4-3, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Prima wedstrijd, meiden.