D4 wint bij de Koninklijke

Zaterdag was de start van de voorjaarscompetitie. We wisten niet wat ons te wachten staat in deze poule, omdat de D4 gepromoveerd was van de vierde naar de derde klasse. We zijn nu zo'n drie weken weer bezig met de jongens, begin januari stond er de oefenwedstrijd tegen Ouderkerk op het programma, dat was een wedstrijd dat niet al te best was.

Vorige week was er de bekerwedstrijd tegen DIOS, waarvan de eerste helft heel slecht was en de tweede helft ietsje beter. Vandaag stond er de uitwedstrijd tegen HFC op het programma in de voorjaarscompetitie. Het veld was slecht gezien een aantal glijpartijen. De eerste helft was het meer dan aankijken waard, de verdediging stond goed, maar af en toe had HFC een paar kleine kansjes, het gevaarlijkste bij HFC was iedere keer de corner die hoog voor de pot werd gegeven gezien de lange jongens die bij HFC in het veld stonden. Lang bleef het 0-0 totdat Fons het op z'n heupen kreeg en hij profiteerde van zijn snelheid, zodat hij de keeper omspeelde en de 0-1 ruststand liet aantekenen. De tweede helft begonnen we matig, HFC drong sterk aan, ook nu was het steeds billen knijpen bij de corners. In de eerste helft speelde HFC Kick en Rush voetbal, de tweede helft werd er bij HFC beter getikt. Halverwege de tweede helft was het Mark die de deur op slot gooide, hij profiteerde ook van zijn snelheid en doorzettingsvermogen en dat betekende de 0-2. Dit betekende ook de eindstand.

Volgende week wacht ons de thuiswedstrijd tegen VVC.