D-meiden zijn ongenaakbaar!

Vooral de D7M had een druk weekje met naast de voor iedereen gestartte techniektrainingen van de Stichting Jeugdvoetbalopleidingen, nog een glorieuze oefenwedstrijd tegen Geel Wit D3. Die eindigde na een werkelijk zinderende slotfase via Eef’s tweede goal die avond, in 4-4. Verdere hoogtepunten die avond waren het ongenaakbare verdedigen van jessica tegen hun gevaarlijkste aanvaller en een keeperswissel, die liet zien dat Julia ook in het veld goed mee kan komen (dat Olivia goed kan keepen wisten we al).

Via de nijvere Zhitao kwamen we al na een paar minuten op 1-0. We hadden namelijk afgesproken dat de start een keer fanatiek zou zijn, zodat we geen inhaalrace nodig zouden hebben. Dat bleek een illusie, want het werd snel gelijk. Via de dartele Jula kwamen we wel weer op 2-1, maar het spel bleef wat mat en uiteindelijk leken we te gaan rusten bij een 2-3 achterstand. Dat ‘matte’ betrof trouwens niet voor onze onvermoeibare ausputzer Lune, die voor de zoveelste wedstrijd op rij alle jongens-aanvallers liet zien dat zij toch echt een maatje te groot voor hen is. Enfin, bijna rust en de bal dreef langs de jarige Olivia, die niet nadacht en ziedend hard van buiten het strafschopgebied de bal net onder de lat knalde.

En na de rust werden de meiden pas echt wakker. Met Eef, Hannelore en Anna als een swingend, krachtig middenveld werden de jongens van UNO vastgezet en door twee messcherpe assists van Olivia en bekeken schoten van de weer zeer actieve Hannah sprongen we in een paar minuten naar 5-3. De piepende, schorre Sterre (op kamp geweest) werd vervolgens afgelost door onze nieuwe voorstopper Pien en zo stond het achterin, met onze prima backs Rosalie en Jessica, weer hartstikke goed. Toen was het nog even tijd voor de Anna-show. Eerst een prachtig, gehoekt schot dat over de keeper krulde en tenslotte een prachtaanval, opgezet door Hannelore en Jula en heet sociaal breed gelegd door Anna op Zhitao: 7-3. Prima tweede helften, meiden!

De D8M had wat goed te maken. In afwezigheid van trainster Pien hadden ze zich door HFC in laten zepen, maar vandaag tegen DIOS stond daar een ander team (zelfde meiden overigens)! De 1e helft werd DIOS overlopen door de combinaties en dribbels van de behendige aanvallertjes zoals Rubie, Jill en Isa. Speelster Pien was op het middenveld zeer actief, haar ouders en broertje glommen van trots en ik weet niet meer wie m maakte maar het was al snel 1-0. De goed oplettende aanvoerder Laura L maakte vervolgens de 2-0 en na een solo van Rubie en weer een goal van Laura werd het een comfortabele 4-0 ruststand.

Na rust zagen we Bobbie met goede trappen en Lena met fraaie dribbels actief op het middenveld. DIOS bleek ineens een gevaarlijke spits te hebben die snel 2x scoorde, maar toen Wietske zich serieus met haar ging bezig houden was het einde verhaal voor deze dame. Isabelle onderscheidde zich als keepster met een paar goede reddingen, waaronder het stoppen van een penalty. Toen werd het tijd voor Saar’s finest hour en zij tekende de 5-2 aan. Daarmee bleek DIOS gesloopt en toen volgden er nog vele aanvallen, waarbij Isa en jill continu dreigend langs de lijn spurtten, maar uiteindelijk bepaalde Rubie met twee fraaie goals de eindstand op 7-2.

Prima wedstrijden van beide teams. Vooral het feit dat jullie zowel goed samen spelen als individuele acties durven te maken bevalt mij uitstekend! Dinsdag weer allemaal naar de techniektraining!!