D7M wint 2e toernooi (SVIJ)

Het SVIJ-toernooi begon weer ouderwets rommelig; in plaats van kwart voor 12 vond de 1e wedstrijd om 10 over half één plaats. We speelden ook nog op een hotseknots-terrein, want de drie jongens-poules moesten natuurlijk alles op de goede velden spelen……… En het werd kouder, het miezerde en er stak een schril briesje op.

Maar de meiden lieten zien dat ze ook op gras steeds beter uit de voeten kunnen. Onze Gezellen MD2 deed wat het kon, maar twee goals van uitblinker Rubie deden hen de das om. Voor de tweede wedstrijd – tegen SVIJ MD1 – werd Anna vdV als keepster benoemd en ging keepster Julia energiek het middenveld op. Het wordt voor haar zo langzamerhand gebruikelijk, dat die ellendige verdedigsters (Jessica, Sterre, Lune, Luca, Zhitao en Anna B) niemand door laten en zij krijgt werkelijk/letterlijk geen bal. Julia’s enthousiasme werkte aanstekelijk. De SVIJ-meiden, die toch wel van de stevige aanpak houden, merkten dat wij ook een aantal “on-alliance-achtige” stevige speelsters hebben, die het duel bepaald niet schuwen. De rechterflank liep weer fantastisch: Jessica, Hannelore en Pien wisten allebei de prachtdoelpunten (van Rubie en Hannah) met vloeiende combinaties voor te bereiden. In de slotseconde tikte keeper Anna vdV zelfs nog een corner binnen: 3-0. ADO 20 MD1 bood in de 3e wedstrijd nog de meeste weerstand, zij schoten zelfs op de paal. Daarna was Rubie weer eens attent bij de rebound en tikte Hannah een razendsnel uitgevoerde aanval binnen. De slotwedstrijd tegen HFC gaf weer hetzelfde eenzijdige beeld: Alliance viel aan en de tegenstander probeerde de bal tegen te houden. Uit een gave voorzet van invaller Jill scoorde Hannah met een zwiepende uithaal voor de 1-0.

Er was dus weinig tegenstand, maar er werd – zeker gezien de omstandigheden – vaak heel goed (samen)gespeeld. Ik zie een aantal meiden ook razendsnel vooruit gaan en ik zie vooral een geweldig team ontstaan!