United Davo C1- Alliance C2, 4-9, toppertje

Schrijver dezes heeft even gewacht met het verslag. Er gebeurde namelijk nogal wat in de eerste wedstrijd van de nieuwe kompetitie. Thuis waren beide ploegen niet verder gekomen dan 0-0, nu werd het 4-9, een korfbaluitslag. Er was genoeg om over na te denken.

Waar lag het aan? Was Alliance zo goed of United zo slecht. Nee, twee keer nee. Alliance speelde behoorlijk en had het voordeel eindelijk weer kompleet te zijn (C1 was afgelast) en dat scheelde een slok op de lekkere borrel, maar het was nog niet volmaakt.

United was zeker niet slecht en hun snelle spits is onhoudbaar. Daardoor kwam Alliance al na 7 minuten achter. De achterhoede werd omgegooid. Twee snelle mannen, Steven en Julius naar het midden en Teun naar rechts. De verdediging speelde vanaf nu geweldig.

Vijf minuten later was het dan ook alweer gelijk. Teun’s vrije trap werd door Koen doorgekopt en door Bas fraai afgemaakt. 1-1.

Een aantrekkelijke wedstrijd ontspon zich. Wesley speelde geweldig, met de punt naar achter, met daardoor steeds vrij opkomende spelers, waardoor de verdediging van Davo voortdurend niet meer wist wat te doen. Het tactische voetbal werd groots gespeeld.

Koen, prima aanvoerder, dook steeds in de ontstane ruimte. Zo ook na 20 minuten. Tijn, die steeds beter wordt, liep zich na de prima pass van Koen mooi vrij en scoorde fraai. 1-2. En 5 minuten later leek de wedstrijd beslist. Een schitterende (wereld)pass van Wesley werd door de zeer attent voetballende Bas mooi afgerond. 1-3. Het leek gespeeld, maar nee. Een aantal fouten bij een hoge bal vlak voor rust leverde 2-3 op. De kopbal had eigenlijk niet mogen zitten jongens, blijf altijd attent! Maar eerlijk is eerlijk, het was genieten voor het wederom talrijke publiek, een compliment voor de C2 ouders, ze zijn er bijna allemaal altijd! Na rust

kwamen de groen zwarten sterk van de thee (limonade).Wesley sprong slim over (aangeraakt?) een vrije trap van Bas na 5 minuten. 2-4. Een minuut later een vloeiende aanval via de weer in vorm komende Thomas, en Tijn naar Bas. 2-5. In de 15 minuut kreeg de Davo spits weer vleugels, 3-5. En na een handsbal van Julius (ongelukkig), penalty en 4-5.

Vier minuten later werd Bas neergelegd en bekroonde Teun de terecht toegekende strafschop keihard.4-6. Drie minuten later bekroonde Tijn Robbies prachtige voorzet met zijn linker. Super mooi 4-7! Vijf minuten later pegelde Bas een voorzet van de uitblinkende Julius in het net en Wesley beëindigde een scrimmage vlak voor tijd met een fraaie 4-9.

Lukas, sterk met uittrappen en –gooien, Teun en Thijs (ziek geweest!) goed op rechts, Julius en Steven uitblinkers in het centrum, Jeffrey als altijd verdedigend sterk (denk aan het erna goed passen!), wat een verdediging, maar gek genoeg wel 4 goals tegen.

Middenin speelt het sterkste deel van de ploeg. In de ruit Koen en Jeffrey voortreffelijk, Thomas (weer steeds beter) en Robbie met zijn heerlijke passeerbewegingen (al lukt het niet altijd, blijven doen!) en inzet altijd een voorbeeld. Voorin is Bas een wonderspits als hij, zoals zaterdag, geconcentreerd is en Tijn, die eindelijk in zichzelf begint te geloven, een snelle gevaarlijke aanvaller met de mooiste trap van de ploeg. Polle tenslotte, in de ochtend bij vechtsport geblesseerd toonde zich een zeer sportieve meewerkende reserve.

Negen goals voor, schitterend, vier goals tegen (drie teveel en niet nodig) maar wel weer als ploeg spelen. Niet op elkaar kankeren, maar elkaar helpen, aanmoedigen en coachen, als ploeg spelen en GENIETEN. Dat zijn de geheimen van C2. Houden zo!!!!!!!