E7: Ondanks verlies, pracht partij tegen Bloemendaal 1-2

Op een zonnige zaterdagmiddag trad de E7 aan tegen Bloemendaal E10 in de Alliance Arena onder toeziend oog van veel publiek. Vooraf wisten we dat het een moeilijke wedstrijd zou worden omdat Bloemendaal nog alles gewonnen had.

Dus onze strijdwijze was dat we ze snel moesten aanpakken en dat er fel gespeeld moest worden.

De mannen van de E7 pikten het goed op, want in de eerste helft had de E7 toch het beste van het spel, met Quinten op doel, achterin het vertrouwde koppel Kit en Finley. Het bleef lang 0-0 in deze kraker, we waren beter, er kwamen een aantal kansen, vooral via Collin en uitblinker Guido, onze regisseur op het middenveld. De tweede seizoenshelft hebben we een andere rol aan hem toebedeeld dat van dat hij zich meer met de aanval moet gaan bemoeien. Vandaag deed hij dat heel erg goed, woensdag in onze oefenwedstrijd tegen de E6 (2-2), ging het nog wat moeizaam. Juist dat wij het betere van het spel hadden scoorde Bloemendaal een toevalstreffer, dat de 0-1 betekende. We gingen op zoek naar de gelijkmaker, met Tijs en Maxime de aanjagers in de aanval. De gelijkmaker kwam er helaas niet meer voor de rust. De tweede helft vertoonde het zelfde spelbeeld, met in de rust wat puntjes op de i gezet, want Bloemendaal had wat grote jongens lopen waar de E7 toch wat angst voor hadden. Bloemendaal kwam al gauw op 0-2 en de wedstrijd leek gespeeld, maar de E7 knokte zich terug met Max die een paar goede aanvallen opzette in een hoofdrol. Zoals gezegd uitblinker Guido die overal op het veld te vinden was en die een prachtige vrije trap op de dwarsligger zag afketsen. Keeper Pjotr kreeg de tweede helft niet zoveel te doen, aan de andere kant kwam het verdiende doelpunt, Maxime nam de corner die rechtstreeks in het doel belandde 1-2. Met toch nog zo'n 15 minuten te spelen trokken we ten aanval om toch nog de gelijkmaker te forceren. Met Guido nog meer naar voren spelend, Quinten op het middenveld, samen met Mika die een paar mooie passes gaf kwamen er een aantal kansen, maar ja met nog 5 minuten te spelen, brengen we onze andere troef Kit ook naar voren, het begon bij een corner van Maxime dat Kit naar voren ging en dat er paniek bij Bloemendaal toe trad (Kit ging naar voren en heel Bloemendaal ging in de verdediging), alleen Finley speelde

1 op 1 achterin, maar helaas de verdiende gelijkmaker kwam er niet.

Jongens, we zijn heel erg tevreden hoe jullie gespeeld hebben tegen dit sterke Bloemendaal, dat al 3 jaar samenspeeld.

Eerst nog volgende week een oefenwedstrijd, voordat de voorjaarscompetitie losbarst.