ME1 speelt ijzersterke tweede helft: 3-9 bij Velsen

Aan de uitslag kun je het niet direct aflezen, maar de ME1 werd vandaag voor het eerst op de proef gesteld. Velsen had - net als wij – ook een monsterscore behaald en stond in punten gelijk. De Aliancers trokken echter onvervaard van leer en al gauw scoorde Sterre, op kwikzilverachtige wijze dribbelend, de 0-1. Toen Anna na een knappe solo kort daarop de 0-2 maakte leunde het trouwe Alliance-publiek tevreden achterover. Helaas de speelsters ook, De middenvelders verdedigden niet meer mee, de aanvallers gingen - zelfs naar mijn smaak – teveel pingelen en Velsen werkte hard en werd sterker.

Onze debutante Pien, die een prima partij speelde en Luca werden zwaar op de proef gesteld. Keer op keer zagen drie of vier aanvallers van Velsen op zich af komen. Dat bleef verkeerd gaan en ondanks dapper keeperswerk van Lena stonden we bij rust 3-2 achter.

Dat lieten onze heldinnen echter niet op zich zitten. Onder leiding van een weer furieuze Anna zetten we de achtervolging in. Ineens werd er – behalve mooi gedribbeld en gepingeld – ook weer razendsnel gecombineerd. En Lena, Neve en Hannelore werkten als paarden op het middenveld. Al gauw maakte Anna gelijk en even later bekroonde Rosalie een geweldige wedstrijd met de verdiende 4-3 voorsprong. Nog een doelpunt van Anna en toen kwam de mooiste van de hele ochtend. Een prachtige hoge voorzet van rechts werd door Jill in de lucht op de slof genomen. Wereldgoal!! Sterre scoorde er nog maar eens een keer en in de laatste minuut was Sterre enorm onzelfzuchtig en gunde Luca – die in de laatste minuten ook even naar voren mocht – het laatste doelpunt: 3-9. Keepster Danae had weer pech. Waar Lena de ene na de andere bal op zich af zag komen kreeg zij pas bij de penalties iets te doen. Ze stopte er ook direct vier!
Geweldig meiden! Goed gespeeld en ook veel karakter getoond. Een perfecte tweede helft. Volgende week de volgende topper: thuis om 8.30u tegen Onze Gezellen. Komt dat zien!