Voor de poorten van de hel

C2 verslaat Amstelveen C1 3-1
In het voetbal gebruiken ze dat gezegde weleens. Voor de C2 tegen Amstelveen C1 gold het zeker. Niet je beste voetbal spelen en toch winnen. De eerste drie punten van de kompetitie zijn binnen. Maar het verdiende niet de schoonheidsprijs. C2 bestaat uit voornamelijk minder grote, maar technische voetballers.Tegen dit C1 team uit Amstelveen was ons middenveld de helft in lengte en dat was te merken. Omdat de bal te lang werd vastgehouden hadden de bezoekers een geweldig fysiek overwicht. Toch kwam C2 voor met 1-0, een beetje met geluk, maar ook door goed doorzetten.

Jan Joris benutte de klutsbal na 16 minuten. 1-0. Met de felle wind mee ontspon zich een leuke interessante wedstrijd. De scheidsrechter, Roelof, had goed oog voor het fysieke misbruik en over en weer ontstonden kansen. Vlak voor rust maakte de verdediging van Amstelveen een enorme fout. Julius, altijd attent reageerde goed en maakte deze buitenkans geweldig af. 2-0. In de rust werd wederom gewezen op de eerste 5 minuten van de 2e helft die altijd slap zijn bij C2. "Blijf geconcentreerd mannen", was het devies. Maar weer ging het fout. Nu geholpen door de wind zette Amstelveen een enorm offensief in. En met succes, na 5 minuten vloog de bal langs de sterke doelman Lucas. 2-1. Ongeconcentreerdheid lag weer aan de basis van deze tegengoal. De bal werd te lang vastgehouden met balverlies als gevolg. C2 herpakte zich maar Amstelveen bleef de bovenliggende partij. Het werd vrouwen en kinderen eerst. Tor de 15e minuut van de tweede helft. Wesley knokkend als altijd zette fraai voor en Tijn omzeilde de verdediging om fraai 3-1 te scoren. Niet verdiend, maar toch gekregen. De rest van de wedstrijd veel spanning en zenuwen, maar gescooord werd er niet meer. je krijgt niet altijd wat je verdient, maar lekker is het wel, de volle drie punten in de eerste kompetitie wedstrijd.

Gefeliciteerd mannen! Verbeter de mindere punten en een mooie kompetitie wacht. Zaterdag wacht RCH uit!!!!!