De E7 op Texel (2e plaats)

De weersvoorspellingen logen er niet om, voor de E7 stond een avontuur naar Texel gepland. Zoals bijna altijd is het weer de E7 bijna altijd gunstig gezind. En ook zaterdag de 25ste mei was het weer zo. De karavaan vertrok vanaf de Alliance Arena rond half 8 op de vroege zaterdagochtend. De rit richting Den Helder zou zo`n 5 kwartier moeten duren. We moesten de boot van half 10 hebben, dus we waren ruim op tijd. De jongens en ouders spraken hier al weken zo niet maanden over, een aantal was nog nooit op Texel geweest.

De boottocht van rederij TESO zou zo`n 20 minuten duren zodat we om 10 uur op kosten van Texel`94 de bus konden nemen richting het complex. Op Texel aangekomen stonden de twee bussen al klaar op een aantal teams te vervoeren.

De E7 moest nog even een rit wachten want de bussen zaten vol. Na 20 minuten kwam de bus weer terug om ons te halen zodat we op tijd waren voor onze eerste wedstrijd die voor 10.50 uur stond gepland.

De reis naar Texel was voor de jongens al een hele belevenis, ze genoten zichtbaar.

Onze eerste wedstrijd zouden we spelen tegen een Texelse ploeg maar dat werd uiteindelijk Vitesse`63 E3 uit Drente. Dus een onbekend team, we wisten dus niet wat we moesten verwachten, enfin alle wedstrijden gingen over 25 minuten, deze wedstrijd was vanaf minuut één een formaliteit, de E7 won ook met dubbelecijfers 10-0 door doelpunten van Omar (4), Maxime (3), Quinten, Matthias en Guido. Voor de tweede wedstrijd moesten we een klein uurtje wachten.

De tweede wedstrijd ging tegen ONB E3 uit Drachten. Vooraf wist ik dat het waarschijnlijk een zware dobber zou worden gezien dat het een 2e klasser is. Niets was minder waar het spel golfde heen en weer, voor de E7 had er meer ingezeten.

Helaas 3-2 verlies door doelpunten van Gijs (2).

Onze derde wedstrijd ging tegen Udinese E7. Het was een stugge ploeg gezien het eindresultaat 1-0 winst, wat was het af en toe billen knijpen, de enige goal werd gemaakt door Gijs.

Ondertussen was het begin van de middag, de jongens en ook de coach en de ouders hadden een soort van vakantie. Het weer werkte mee dus we konden lekker picknicken.

De vierde wedstrijd ging tegen Kwiek`78 E4 uit Avenhorn. Alle wedstrijden tot nu toe speelde de E7 goed, af en toe kwam het tikkie takkie voetbal weer terug waar de E7 bekend om staat. Tegen Kwiek`78 E4 werd het 11-1 door goals van Quinten (4),

Maxime (3), Matthias (2), Guido en Mika. De laatste wedstrijd ging tegen Lazio Roma E8, ook deze wedstrijd was er goed combinatievoetbal, uitslag 7-0 winst. Goals van Quinten (4), Maxime, Matthias en Omar.

Dus de E7 speelde 5 wedstrijden waarvan er vier van werden gewonnen en één verloren, doelcijfers 31-4.

De enigste verliespartij leden we tegen de latere poulewinnaar. Dus de E7 eindigde op een mooie 2eplaats.

Mika, Maxime, Matthias, Omar, Quinten, Gijs, Guido, Kit en Finley jullie hebben ons een topdag bezorgd.

Rond half 5 bracht de bus ons weer richting de boot. De meeste hadden toch wel hun familie meegenomen voor deze onvergetelijke dag. Moe maar voldaan gingen we huiswaarts.

alt

alt

alt

alt

{fcomment}