ME2 verslaat de koploper: 1-2 bij SVIJ

Dat zou een zware pot worden bij de ongeslagen koploper, zo dachten we vooraf. Als SVIJ ME2 zou winnen zouden ze kampioen zijn en we hadden gemerkt dat het een lastige, felle tegenstander was.

Maar in een heerlijk zonnetje gingen onze meiden als duivels van start. Danae – die steeds sterker en slimmer in de duels wordt - en Luca zorgden ervoor dat keeper Julia een uiterst rustige middag had. Op het middenveld beheerste Hannelore haar flank en Lena deed aan de andere kant, op een voor haar ongebruikelijke kant weer met veel inzet haar uiterste best.

De verrassing van de wedstrijd was Pien die eigenlijk geen mid-mid wilde zijn (want ze wist niet wat dat was), maar die onstuimig en onstuitbaar de baas was op het middenveld. Het was ook een actie van Pien, met goed doorzetten, waardoor de bal voor de schietgrage voetjes van Nikita terecht kwam: 0-1. Daarna volgde een periode met goede aanvallen en kansen en kansjes voor onze ME2-meiden, maar Isa, Lena en Hannelore waren weinig gelukkig met hun schoten.

De tweede helft kende een vergelijkbaar verloop. Alliance bouwde op en kreeg kansen en SVIJ bleef met de moed der wanhoop verdedigen en hopen op een gelukkige counter. Bij de eerste gelegenheid kwam Julia goed uit haar goal maar bij de 1-1 was ze kansloos. Ik kon het niet goed zien, maar het gerucht ging dat het zelfs een eigen goal was. Wel een fraaie dan. Daarna zagen de kracht en de zwakte van de ME2 weer terug. Deze meiden geven nooit op, maar de bal in het doel van de tegenpartij krijgen blijft lastig. Want in één week tikken we beide titelconcurrenten van de mat, maar tegen de ene spelen we gelijk en tegen SVIJ ging het maar net goed. Want deze keer liep het na een geniale actie van Hannelore goed af! Ze begon aan een solo en kwam ogenschijnlijk ongelukkig links voor het doel uit, maar toen kapte ze razendsnel naar binnen met links en schoot hard, laag en beheerst in de korte hoek. Prachtige goal en een verdiende zege, meiden! Zo kan het nog spannend worden.