C2 blijft ongeslagen

In de laatste wedstrijd van het seizoen, uit bij medekampioenskandidaat RCH bleef C2 ongeslagen. Het was zwaar want we misten 6 spelers (dank KNVB, toch voetballen in de vakantie!). De schitterende wedstrijd, geleid door een voortreffelijke Jupiler scheidsrechter, was een lust voor het oog. RCH, lange tijd onze voornaamste titelkandidaat is een voortreffelijke ploeg, speelde weer groots. Het eindigde in 2-2 en dat was de verhouding. Zonder keeper Lukas en met Teun op doel (Alliance heeft een tekort aan keepers maar Teun is een natuurtalent, hij keepte de eerste helft (de tweede keepte Bas) voortreffelijk, misschien een contractje? Alliance kwam voor. Een mooie aanval waarin Bas na een uittrap van de RCH keeper een grote rol speelde.

Zijn voorzet werd door Matthijs beheerst ingetikt. Rust 0-1. De eerste minuut van de 2e helft leek cruciaal. De voortreffelijke Nigel van RCH was in 1 minuut twee keer niet te houden, Alliance was niet geconcentreerd en het stond 2-1. Een spannende en hoogstaande wedstrijd ontspon zich, met toch na 15 minuten een prachtige actie van Youri. 2-2. En zo bleef het. Alliance C2 was de ongeslagen kampioen. Een prachtresultaat. Behaald met keeper Lukas die door blessures een paar wedstrijden miste maar voortreffelijk keepte. In de verdediging ontwikkelde Steven zich het meest en werd uitblinker, Thijs was altijd goed en zeker, Jeffrey de snelle knokker, die bijna niet passeerbaar was. Yoel kwam later het seizoen en speelde groots. In de middenlinie excelleerde Wesley, het voorbeeld van ervoor gaan en met succes. De kleinste Robbie, vaak op de 10, is het grootste talent dat constant goed speelde. Thomas werd tijdens het seizoen steeds beter en was ook in deze wedstrijd uitblinker. Teun kan uitstekend voetballen, zeker als hij niet praat. Matthijs is een talent, maar had in deze kompetitie zwaar, voornamelijk door zijn lichte postuur. Maar als hij gaat groeien komt hij er nog meer uit! Bas had hoogtepunten en dieptepunten. Hij heeft een kanonschot, maar als ex keeper (wat hij altijd voortreffelijk deed) heeft hij nog niet de technische gaven van de rest. Maar dat komt wel. Zijn mooie goals blijven onvergetelijk. Jan Joris is de Ribery van het team, onnavolgbare dieptepunten en onnavolgbare doelpunten. Houden zo! Tijn haalde door een enkelbreuk het eind van het seizoen niet en dat voelden we. Hij heeft het mooiste schot van het team en scoorde daardoor prachtige goals. Julius, altijd geconcentreerd en hard werkend is een heerlijke speler om erbij te hebben. Tenslotte Koen, de prima aanvoerder, hij had bij ons een voortreffelijk seizoen en is het voorbeeld van hoe voetbal beleefd kan worden. C2 was een team waarin ze elkaar coachten en voor elkaar knokten. En daardoor werd de titel behaald. HFC en RCH voetbalden misschien beter, maar spelen als een team heeft meer waarde. En dat werd beleefd door een constante ouder supporter schare. Leuk! Brian was een geweldige co-trainer en –coach (wat hadden we een koude winter!), Ronald een prima vlaggenist- verzorger en Huub, waarmee ik nu vier jaar samenwerk een onvervangbare leider. Leuk was dat Brian, Huub, Ronald en ondergetekende na afloop werden beloond met een voortreffelijke wijn met speciaal etiket. Chateau d’Alliance ’22 Champion 2012-2013, een geweldige geste! Gefeliciteerd en bedankt allemaal. Wat rest zijn de toernooien en geweldige herinneringen.