Topprestatie C1 tegen EDO!

Aan de uitwedstrijd bij EDO van een tijdje terug bewaarden de trouwe volgers van de C1 geen goede herinneringen. Het was vreselijk koud en we werden vreselijk kansloos en genadeloos met 3-0 ingemaakt.

Blijkbaar hadden onze heertjes een revanche in gedachten, want vanaf de 1e minuut zaten we in de omgekeerde wereld. Waar Alliance in de uitwedstrijd in de duels continu werd afgetroefd waren onze mannen deze keer scherp en zonder vrees. Het grote verschil was verder dat EDO ons toen overliep met onstuitbaar opportunisme, terwijl onze C1 deze zaterdag flitsend combinatiespel op de planken bracht. Achterin werden de mannen als vanouds gecoacht door keeper Hugo, het centrum Roos/Bijl riep herinneringen op aan de tijden van Israël/Laseroms en de backs Pim en Youri waren hun tegenspelers meer dan de baas.

Vanuit deze superieure defensie werd er snel en zorgvuldig opgebouwd en op het middenveld zagen we Jelmer en Folkert soepel tikken, onder aanvoering van een zeer geïnspireerd spelende Sytze. Voorin waren Patryk en Rory aanspeelbaar en dreigend, maar de aandacht werd vooral getrokken door de altijd in beweging zijnde David (ongelooflijk dat ie nog geen jaar voetbalt!!), die veel duels uitvocht met de af en toe niet kinderachtig ingrijpende EDO-defensie. Uiteindelijk nam de C1 verdiend de leiding doordat Bram een rush naar voren ondernam, in het penaltygebied “ten val kwam”, niet zeurde, snel overeind krabbelde en vervolgens de voorzet van Rory intikte. Daarna regende het kansen, maar het EDO-doel leek behekst totdat David een keer de EDO verdedigers te snel af was en zeer onzelfzuchtig de bal opzij legde naar Rory en dat betekende de 2-0.

Na de rust kwam EDO wat sterker opzetten en golfde de wedstrijd meer heen-en-weer. Er kwamen nog kansjes voor beide doelen, maar de mannen van Willem, Tim & Bas waren vandaag zeer geconcentreerd en gaven niets weg. Na dit prima spel, ik kan me dit seizoen geen betere wedstrijd herinneren, verheug ik me persoonlijk op de eerste en enige competitienederlaag van de ongenaakbare kampioen De Dijk woensdag a.s. aan de Egelantierlaan.