wedstrijdverslag E10

Op een stille zaterdagochtend staan 10 spelers van de E10 en evenveel ouders op de parkeerplaats van Alliance. Mager zonnetje en kou, maar de mannen hebben er zin in. In Aalsmeer aangekomen blijkt de sneeuwval de E13 van Hillegom het reizen onmogelijk gemaakt te hebben. Weer geen tegenstander, maar E10 is dat in de competitie wel gewend en dus spelen de mannen 5 tegen 5 met een vader op doel. De eerste punten voor de poule zijn binnen.
De volgende tegenstander is Kickers ’69 E4. Al na 1,5 minuut breekt hun verdediging in duigen en valt het eerst doelpunt, onze jongens ruiken de overwinning. In enkele minuten wordt de voorsprong uitgebouwd en de Kickers weten de eerste 15 minuten de middenlijn niet te passeren. Arme Johan heeft het eenzaam en koud in zijn doel. Af en toe weet een Kickerspeler uit te breken maar deze wordt door de verdediging behendig balloos gemaakt. Als je dat een aantal keren overkomt resteren slechts de tranen. Hoogtepunt van deze wedstrijd is het doelpunt van onze verdediger Berend.

Zoals hij zelf treffend sprak : “de eerst keer sinds de mini’s dat ik in een wedstrijd score”. 6-1 wordt uiteindelijk de eindstand. E 10 kan met een tussenstand van 6 punten de warme kantine opzoeken.
De laatste tegenstander is Jong Aalsmeer United E12. Zij passen een geheel andere tactiek toe. Met acht man voor het doel en de keeper gaan staan. Dat geeft onze jongens de kans om lekker ontspannen over te spelen en zeer regelmatig op doel te trappen. Veel pogingen ketsen af op de verdediging, maar toch twee treffers. In jargon heet dat amovatie van de tegenstander.
E10 kan met een maximale score van 9 punten de eerste beker van het seizoen ophalen. Invaller Tim en de vaste spelers Gijs S, Gijs B, Niek, Mick, Berend, Johan, Dylan, Steven en Teun elke wedstrijd spelen jullie mooie voetbal. Ondanks de winterse omstandigheden gingen we met een warm gevoel naar huis.