ME2 laat net de winst glippen tegen koploper SVIJ

Maart roerde zijn staart, het was koud en nat, dus de hoogste tijd voor een hartverwarmende pot voetbal van het allerjongste meidenteam van Alliance: de ME2. Vandaag zouden ze koploper SVIJ het vuur aan de schenen leggen.

En dat deden ze! Met de altijd opgewekte Floor op goal, gingen de ME2-ers doortastend van start. Rosalie, steeds aanspeelbaar, was haar tegenstander de hele 1e helft de baas. Voor de goal doken Annemijn en Nikita een paar keer gevaarlijk op, maar er stonden een paar reuzinnen achterin bij SVIJ, waarnaast onze vliegjes toch wel heel klein leken. Een andere tengere dame, teruggekeerd van blessureleed, is Neve. Het is pijnlijk dat ik het moet toegeven, maar ze lijkt opgeknapt van een paar weken zonder training! Ze vloog over het veld, gaf goede passes en ze bekroonde haar goede spel in de 2e helft met een werkelijk zeer geraffineerd hakballetje. De andere middenvelders Hannelore en Lena legden vele kilometers af en gingen vol de duels in. Dat leidde uiteindelijk tot de 1-0 toen door hun goede storen de bal voor de voeten van Luca rolde die van grote afstand raak schoot.

In de 2e helft ging Rosalie keepen, wat gunstig was qua verre uittrap, maar we misten wel haar aanspeelbaarheid. Floor ging samen met Esther en Danae om beurten achterin spelen en Luca hield als ‘chef defensie’ de organisatie in stand en zij greep waar nodig genadeloos in. Behalve bij Neve zagen we ook de nodige vooruitgang vandaag bij Esther (wat raakte ze de bal vaak lekker) en Danae, die heerlijk fel op de back-plaats liep. Het was al-met-al een heerlijke wedstrijd, met wisselende kansen, want SVIJ streed ook tot de laatste minuut. Hun ergerlijk goede keepster haalde nog een snoeihard schot van Hannelore onder lat weg en uit een corner kwamen ze 10 minuten voor tijd op 1-1, maar vlak voor tijd kwamen ze goed weg, toen Annemijn de lat raakte.

Geweldige wedstrijd, meiden en wat gaan jullie snel vooruit.