Oefenduels B Junioren zaterdag 21 januari

Afgelopen week werd er na het openingstoernooi weer volop getraind bij de B Junioren.
Dit was natuurlijk niet voor niets, er stonden 2 wedstrijden op het programma.
De B3 ging oefenen tegen de MB1 en onze B1 kreeg DEM op bezoek.

De wedstrijd tussen de B3 en de MB1 stond al lang in de planning om eindelijk eens gespeeld te worden.
Volgens ooggetuigen was de B3 wat sterker dan de meiden en kwamen in die eerste helft naar een 3-1 voorsprong.
Zonder al te veel moeite werd deze voorsprong bereikt. De meiden hebben natuurlijk flink wat tegenstand gegeven en hierdoor was het dan ook een hele leuke wedstrijd.

In de rust waren er wat meiden die niet meer verder konden in de wedstrijd. Hierdoor werd de wedstrijd gestaakt als zijnde B3-MB1 met een eindstand van 3-1 en werd er met een gemixt elftal verder gespeeld.
Er werd een deel jongens bij de overgebleven meiden geplaatst en zo kon de wedstrijd worden doorgespeeld. De meiden kregen wel 3 penalty’s en zodoende werd het nog een 3-4 eindstand in voordeel van die meiden groep. Echter was het meiden team al dermate aangevuld vanuit de B3 dat er geen sprake meer was van de meiden tegen de jongens. Opvallend vandaag was wel de uitblinkende Wim de Wilde.

Volgens trainer/coach Karim Gebaly was hij zeer goed bezig en blonk uit in zijn spel, goed gedaan dus!

De wedstrijd van de B1 tegen DEM B3, was een herhalingswedstrijd van de competitie van afgelopen najaarsseizoen. De heren van DEM waren 3rde geworden in diezelfde competitie en vanwege het gebrek aan 1ste klassers en hoofdklasse tegenstanders in dit weekend werd er gekozen voor een tegenstander, waartegen we al reeds hadden gespeeld. De vorige wedstrijd tegen dit team werd vroeg in dit seizoen met 1-3 gewonnen. Zonder twijfel werd alles gegeven door deze tegenstander en zochten zij naar een eer herstel van de wedstrijd van toen. De vorige versie van deze wedstrijd werd gekenmerkt door een zeer positief fluitende scheidsrechter welke ons 2 penaltys toekenden. Gijs rondde deze toen goed af.

Vandaag was het natuurlijk anders. De B1 groep was gegroeid en ondanks het ontbreken van enkele basisspelers was er voldoende opvolg gevonden in de vrije B2 spelers. Zo sloten opnieuw Rick van Ravenzwaaij (ondanks een lichte liesblessure), Tommy Braspenning & Arvid Torstenssen aan. Ook kon ik deze wedstrijd experimenteren met posities van de spelers en eens goed kijken waar we nog wat konden behalen.

We waren zeer dominant in de wedstrijd en ondanks de kansen van DEM in de eerste helft was het onze B1 die de rust in ging met een 1-0 voorsprong. Niet dat dit gold voor een verloop van de wedstrijd, maar meer door het echte zichtbare niveau verschil tussen de groepen was merkbaar. Onze B1 speelden veel rustiger, maar wel slordig. In de tweede helft kwamen DEM amper nog echt aan de bal en domineerden wij volledig. De B1 scoorden nog 2 goals en zette daarmee de eindstand op een geflatteerde 3-0. Dit is mede omdat we er niet echt “overheen” gingen. De opdracht was balbezit en dat hadden we (zo’n 70%). Dus opdracht geslaagd. Volgende stap is meer opbouwen vanuit dit balbezit. Leuke wedstrijd!

Komend weekend de competities van onze B Junioren weer van start. Zo spelen we allen thuis, het programma:

13:00 Alliance B1 – Concordia B1 (de B1 van Concordia zat al reeds met ons in de competitie en de hebben al reeds 3x verloren van onze B1)
13:45 Alliance B2 – Haarlem Kennermerland B2 (de B2 van Haarlem Kennermerland komt uit de vorige B3 competitie en wonnen thuis van onze B3 met 6-2)
16:45 Alliance B3 – DSS B2 (DSS B2 zat al in de oude competitie van onze B3)

Uiteraard moet er eerst komende week weer getraind worden!