D1 verliest punt in de 11e minuut van de blessuretijd!

Binnen Alliance is het een goede gewoonte van de technische staf om bij (punt) verlies de spelers duidelijk toe te spreken dat het echt niet aan de scheidsrechter lag. Dat viel vandaag niet mee. Vandaag maakten we namelijk iets extreems mee! De wedstrijd bij Uitgeest leek in de laatste minuut in een 2-3 zege voor Alliance te eindigen. De scheidsrechter – die al een zuiver buitenspeldoelpunt had toegekend – liet na de 30 minuten die een D-wedstrijd duurt, nog 13 (!!!!) minuten doorspelen. Hij blies pas af na de gelijkmaker van Uitgeest.

Mensen die – ondanks de ervaringen van Ajax deze week - niet in complottheorieën geloven zullen zeggen: “maar dan zullen er wel flink wat blessurebehandelingen zijn geweest!?”. Nee! Sterker nog, niet één! Er was ook geen sloot langs het veld, waar de bal in verdween. De verklaring van de scheids: “ik ben scheidsrechter en ik bepaal wanneer het tijd is!”.
Er werd ook gevoetbald. Al na 1 minuut opende Patryk (zeer gedreven in verband met de aanwezigheid van zijn moeder) de score. De verdere eerste helft was Alliance sterker, maar Uitgeest wist af en toe snel te counteren. Begin tweede helft kwamen we weer goed uit de startblokken. Een goede actie van Pepijn werd afgesloten met een voorzet op Youri. Die kopte op de lat en Tim was er weer eens als de kippen bij: 0-2.

De buit leek binnen, maar de scheidsrechter besloot anders. Uit een overduidelijke buitenspelsituatie (onze wanhopig vlaggende grensrechter werd genegeerd) scoorde Uitgeest 1-2. Zoals zo vaak dit seizoen richtten onze Alliancers zich na een tegenslag goed op. Een prachtige dieptepass van Bas werd door Patryk koel over de keeper heen gestift. We hadden vervolgens nog pech met onder meer een corner van Tim op de lat, maar eindelijk leek er geen vuiltje meer aan de lucht, toen Uitgeest pas in de laatste minuut tegen scoorde………
Maar in “de 3e helft” kon zelfs de weer fantastisch verdedigende Joel de boel na tien minuten niet meer dichthouden.

Hulde aan spelers en ouders dat de zaak niet uit de hand is gelopen. Plezierig ook de reactie van trainer en ouders van de tegenpartij, die er ook erg ongemakkelijk bij keken en ook hun stomme verbazing uitspraken. Erg jammer van die scheidsrechter. Iedereen kan fouten maken en ik ben niet kwaad over zijn fouten, maar zoveel te lang doorspelen, dat is puur obstinaat gedrag. Als het plezier van die kinderen je dermate koud laat, blijf dan in godesnaam thuis. Wat hebben die kinderen van Uitgeest en Alliance ’22 vanmiddag geleerd over sportiviteit. Jammer, want dit past helemaal niet bij een club als Uitgeest.