10de competitie ronde bij de B Junioren

Vandaag speelden onze B junioren opnieuw in de competitie. Dit keer was het de 10de ronde en met nog 1 ronde te gaan hierna, waren de wedstrijden van groot belang.

Onze B3 ging op bezoek bij nummer 8 Stormvogels B2. Hoewel de jongens van Karim nog maar 3 punten vergaarden in de afgelopen 9 wedstrijden, gingen ze er vandaag weer vol voor. Met een complete B3 selectie werd er vertrokken naar Stormvogels. De B3 zit in een zware competitie, waarbij gelijkwaardige teams en wat betere teams de bovenhand hebben. Zo komt er in elke competitie iemand onderin te staan en iemand bovenin. Helaas is het onze B3 die de laatste plek inneemt. De B3 wist nog op 1-0 te komen door een goal van Lou na een minuut spelen, maar gaf dit in de eerste helft alsnog uit handen. Zo werd er met 4-1 de rust in gegaan. Na de rust werd er getracht om de schade te beperken en wellicht terug te komen in de wedstrijd. Ondanks dat het onze jongens beter verliep, werd er alsnog 2x tegen gescoord en werd de eindstand bepaald op 6-1. Opnieuw ten onder voor onze jongens. Volgende week is de laatste wedstrijd in deze najaarscompetitie, tegenstander is dan Velsen B4, erna zullen we deze periode achter ons laten en focussen op de nieuwe competitie welke in januari van start zal gaan. Hierin zullen de teams komen uit diezelfde posities en is er dan een meer faire competitie. Nog even doorbijten en natuurlijk zoals altijd voor die 3 punten gaan daar bij Velsen!

De B2 ging onder leiding van Ben Kauling op bezoek bij Wijk aan Zee. De nummer 8 van de competitie kreeg dus onze jongens van de B2 op bezoek. De mannen van Ben konden in de eerste helft goed standhouden en lieten zien dat Wijk aan Zee het mindere team was. Door doelpunten van Daniël en Tommy kwam onze B2 op een 2-0 voorsprong. Na een wonderschoon doelpunt van (opnieuw) Tommy werd er 3-0 als ruststand op het scorebord gezet. Dit bracht veel rust met zich mee, omdat de wedstrijd immers nu al gespeeld was. Dat deze rust teveel was voor onze B2, bleek maar weer, want er werd in de 2de helft zeer slecht positiespel gespeeld en was de B2 van de eerste helft, totaal verdwenen in de tweede helft. Gelukkig hield Anton tijdens zijn terug keer na lange blessure de 0 en bleef de stand steken op een 3-0. Hiermee zou mogelijk de laatste zet kunnen zijn gezet in de race voor het kampioenschap. Hiervoor moet HBC wel hebben verloren van Bloemendaal B3 en dit is, op het moment van het schrijven van dit verslag, nog niet bekend. Bij verlies van HBC is onze B2 kampioen. Bij winst of gelijkspel, valt de beslissing in de laatste competitieronde en dient onze B2 te winnen van ADO'20 om het kampioenschap van de najaarscompetitie te verzekeren. Om deze ontknoping mee te maken van de B2, vraag ik ALLE ouders van de spelers van de B2 te komen kijken bij die laatste wedstrijd. Deze word komend weekend thuis gespeeld! KOMT ALLEN KIJKEN NAAR DE ONTKNOPING!

De B1 speelde vandaag thuis tegen de koploper Concordia. Met 1 wedstrijd minder gespeeld en 2 punten meer stond concordia bovenin. Met direct daarachter onze B1, welke sinds haar laatste verlies van IJmuiden, geen punten meer verspeelde en dus op een goede weg terug was naar de top van het klassement. Voor promotie moest echter vandaag opnieuw gewonnen worden en dus was het de taak om Concordia B1 de baas te zijn. De wedstrijd werd onder leiding van Wayne en Martin begonnen, met een duidelijk doel voor ogen. Opnieuw goed resultaat halen tegen concordia, met effectief en goed voetbal (in de beker werd er al van concordia gewonnen). Balbezit was een opdracht welke de spelers meenamen naar het veld. Opnieuw startte we de wedstrijd met C1 keeper Koen Oppenhuis op doel, dit ondanks dat Anton zojuist was terug gekeerd van zijn blessure, maar evengoed gespaard werd in de eerste helft. Dit kon tevens ook omdat Koen het vertrouwen heeft van de selectie van de B1. Zo kon deze belangrijke wedstrijd gestart worden met de C1 keeper, verder was de selectie zoals gewoonlijk. De heren speelden de eerste helft nog wat slordig, passing niet compleet en werd er positioneel niet altijd even goed gelopen. Wel konden we de rust overtuigend in gaan met een 2-0 voorsprong. Doelpuntenmakers waren de beide spitsen Giel en Floris. In de tweede helft was het positiespel beter en waren we dominanter, toch kwamen we hier niet verder dan een 1-1 stand en werd dus, door een doelpunt van Tim (de 3-0) een 3-1 eindstand behaald. Door deze overwinning staat onze B1 nu op de eerste plaats. Dit wetende dat Concordia een wedstrijd minder gespeeld heeft. Indien deze punten verspelen en wij onze wedstrijd winnen tegen UNO B1 komend weekend, zijn we kampioen. Wel moet concordia komend weekend dan verliezen bij Haarlem Kennermerland. De ontknoping van de competitie van dit seizoen wordt dus in de laatste wedstrijd en een inhaalronde erna bepaald. Wel moeten wij uiteraard nog wel winnen van UNO B1 komend weekend!

De slotfase van de B2 en B1 competities blijken nog zeer spannend te zijn. Hierin word nog bepaald welke teams zich kampioen mogen kronen. Ondanks dit, komen de beide ploegen al vrij dichtbij promotie en zal de B2 bij kampioenschap in de 2de fase van dit seizoen tegen de onderste tegenstanders van de B1 moeten spelen in de lager ingedeelde 2de klasse. De mindere teams van de huidige competitie worden dan geplaatst met de kampioenen van de 3rde klasse. Ook dan zal het weer spannend worden! De B1 word bij winst van UNO (ongeacht of zij eerste worden of niet) geplaatst in de hogere 2de klasse waarin alle 1ste en 2de plaatsen zijn geplaatst. Hier moet kampioenschap behaald worden om promotie te krijgen naar de 1ste klasse!
Ondanks dit alles zijn we dus onze supporters nog een slot verschuldigd. Ouders kom kijken bij de slotfase van deze competities!