Haarlem Kennemerland wint van Alliance E5.

Zaterdagmiddag 26 november 2011. Koud is het niet, maar de harde wind maakt dat het toch zo aanvoelt. Haarlem Kennemerland kennen we nog van het toernooi bij Onze Gezellen, enige weken geleden. Toen verloren we. Je moet eigenlijk altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als de tegenstander leert Cruijff ons, dus het is feitelijk simpel. Frank en Maarten spreken de opstelling door. Eerste helft tegenwind en Pelle op doel. Tweede helft wind mee en Laurens op doel. Verder min of meer de gebruikelijke opstelling, behalve dat Teun afwezig is.
Bij de aftrap neemt Fons direct het initiatief en stevent recht op het doel van de tegenstander af. Helaas zonder succes en al rap komt de tegenstander terug en wordt het 0-1. Het spel gaat op en neer. Er zijn wel veel kansen voor Alliance, maar deze worden niet afgemaakt. Vlak voor rust staan Mark, Quinn en Lucas met z’n drieën voor de keeper, maar Mark schiet 'm net voorlangs. Kort na rust maakt hij dit op grandioze wijze goed. In een dichtbevolkt strafschopgebied: kappen, draaien, schieten, 1-1. Nu hebben we wind mee en moet het goed gaan, denken we. Helaas, de vijand geeft zich niet gewonnen. Drie keer weet Laurens de zaak te redden door de bal over de lat te tikken of naast te stompen. Dan lijkt de verlossing te komen. Fons scoort 2-1 maar raakt meteen geblesseerd en moet het veld tijdelijk verlaten. De tegenstander geeft zich nog steeds niet gewonnen en uit een hoekschop wordt het 2-2. Kort daarop komt de tegenstander zelfs op voorsprong: 2-3. Alliance blijft proberen om langszij te komen maar het wil niet lukken. Onder het motto "als je niet schiet ken je niet scoren" trapt Lucas de bal nog een keer tegen zijkant paal en daarna nog een keer in het zijnet. Ondanks een sterk slotoffensief blijft de stand 2-3. Zichtbare en hoorbare opluchting bij de vaders en moeders van Kennemerland, die natuurlijk met de bibbers in het lijf naar Haarlem zuidwest waren afgereisd. Alliance blijft leider in de competitie, maar het was wel even slikken, aan het eind van deze leuke, faire en spannende wedstrijd. Onze jongens speelden goed, maar de bal wilde er gewoon niet (vaak genoeg) in. En daar ben je dan toch van afhankelijk. Eindstand 2-3.