C1 bekert tegen Zaandam

Zaterdag moesten we met de C1 voor de beker naar Zaandam om te voetballen tegen Hellas Sport C1, dat speelt in de 3e divisie en daar ook nog bovenaan staat.

De mannen hadden er een hard hoofd in en begonnen al over een afstraffing, maar ja zoals ze zeggen bij het voetballen, de bal is rond en de wedstrijd duurt in dit geval 2x 35 minuten dus er kan van alles gebeuren.

Met de vervangers Hugo voor Koen( ziek) en Rory voor Daniël gingen we op stap. Aangekomen in Zaandam moesten we nog opschieten om een goede warming-up te doen om aan de wedstrijd te beginnen terwijl Hellas volgens mij al een uur bezig was. Voor aanvang van de wedstrijd hoorde we al dat ze gingen voor 6-0 en dat noemen ze nu overmoed. Alliance begon fel aan de wedstrijd en zaten er direct bovenop, daar was Hellas niet op voorbereid. De achterhoede met Mischa, Bram, Jesse en Bas gaven bijna niks weg en als ze er door waren stond daar Hugo die twee prima reddingen had de 1e helft. Het middenveld met Folkert, Sem,Dirk en Elvis zaten fel op de bal en gaven weinig ruimte weg. Voorin twee snelle mannen Tijmen en Suwit die tegen de verdedigers een moeilijke wedstrijd hadden maar toch voor gevaar wisten te zorgen.

De rust gingen we in met 0-0 dat was even wat anders dan 3-0 zoals misschien toch stiekem werd gedacht door Hellas. De 2e helft ging net zo fel als de 1e helft, goed op de bal en hopen op die ene uitbraak die er altijd wel in een wedstrijd zit. Suwit kreeg de kans, ging goed door op links en schoot maar net voorlangs ( wij telde hem al). Hierna kreeg Hellas een corner, en dan zie je toch het verschil, terwijl Alliance nog stond te overleggen werd de corner genomen en goed tegendraads ingekopt 1-0. Alliance liet dit niet op zich zitten en ging ten aanval wat een vrije trap opleverde.,Mischa zette zich achter de bal en schoot direct op goal recht op de keeper af, deze bal was houdbaar maar de keeper hij liet hem door zijn handen glippen 1-1. ( Ik zou zeggen er zat zoveel effect aan dat de keeper er gewoon geen grip op had!)

Er waren over en weer nog wat kansen maar door een misverstand achterin maakte Hellas 2-1 ( overigens een prachtig doelpunt ). Alliance kon in de korte tijd die er nog was geen goal meer maken.

Mannen prima gevoetbald in een spannende pot voetbal, als jullie dit elke wedstrijd kunnen laten zien dan moet het goed komen in de competitie. Veel succes zaterdag tegen Concordia