D1 pakt koppositie na zege op SVA

Met keeper Lucas weer op zijn vertrouwde plek ging de D1 er in de 1e helft onder leiding van de uitstekend spelende Jesse en Bas weer ouderwets op los. SVA had wel een paar snelle spitsen, maar die stonden tegenover Steven en Joel en die hadden dus weinig lol vandaag. Het enige probleem was dat de bal er (weer) niet in wilde. Vooral de anders zo coole killer Patryk miste in de 1e helft een paar mooie kansen. Maar later lieten ook Robbie, Youri en Jesse dotten van kansen liggen. Uiteindelijk brak Jesse de ban. Na een handsbal op de rand van het strafschopgebied plaatste hij de bal listig langs de muur. Via de paal en de rug van de keeper was de 1-0 een feit.

In de tweede helft bleef de kansenregen aanhouden, maar Tim, Robbie en vooral Youri deden wel hun best, maar de afronding was onzuiver. Het gehele spelpeil zakte, de middenvelders dreven tussen de spitsen door en kwamen niet meer terug. Daardoor werden de aanvallen van SVA ineens gevaarlijk en uiteindelijk viel na twintig minuten de wel heel suffe gelijkmaker. Vervolgens zagen we wel de grote kracht van dit D1 team: na een tegenvaller recht men de rug en binnen twee minuten was er orde op zaken gesteld. Jesse gaf prima diep op Youri, de keeper redde knap in eerste instantie, maar daarna was Tim er als de kippen bij. De 3-1 viel kort daarna toen Robbie goed doorging en keurig binnen schoof. Daarna ging meteen ‘het gas er af’ en kon het publiek weer genieten van het vervolg van de masterclass kansen missen. Afijn, concurrent Velsen dolf het onderspit tegen de Meervogels, zodat wij nu de trotse koploper zijn. Dat dan weer wel.