D1 pakt draad weer op tegen HFC D2

Het was even slikken, vorige week in Velsen. Niet alleen de eerste nederlaag, maar ook de manier waarop was verontrustend. Te weinig combinaties en teveel doelloze ballen naar voren. De afgelopen week was er veel getraind op samenspel en opbouw. Zou het zichtbaar zijn?
Jawel! De mannen kwamen als duivels uit de startblokken. HFC werd kundig vastgezet en voorwaartsen en middenveld wonnen hun duels en wisten elkaar in een soms razend tempo te vinden. Tim kwam een paar keer goed door over rechts en Patryk was weer zijn dreigende zelf. Een winstpunt was ook dat Mattijs, Pepijn en Jesse veel aan de bal kwamen, Bas schoof goed in en men wist Youri steeds in de combinatie te vinden. Het regende kansen, maar pas na een klein kwarier viel de “hoch verdiente” 1-0.

Uit een corner was Wesley er als de kippen bij. Even later vond Bas met een mooie lange trap Robbie en lag de 2-0 in het netje. Door de variatie in kort combinatiespel en diepte zoeken werd HFC murw gespeeld. Een verdediger sloeg met twee handen een schot van Patryk weg, Bas miste helaas de penalty. Robbie, Jesse en Youri verschenen alleen voor de keeper, maar die had vaardigheid en keepersgeluk en zo gingen we rusten met 2-0. Dat afwerken was het enige smetje, want het zeker 4-0 moeten staan, maar lieve hemel wat creëerden we veel kansen.
In de tweede helft was HFC aanzienlijk sterker dan daarvoor. Terwijl bij ons het energiepeil en daarmee het spelniveau duidelijk lager lag. Onze mannen achterin hadden de handen vol, maar jongens als Joel, Steven en Bernhard zijn eigenlijk vrijwel iedere week hun tegenstander de baas, dus erg veel kreeg keeper Kyle niet te doen. Totdat een HFC-doorbraak onreglementair gestuit werd. Invaller-keeper Kyle stopte de penalty via de lat en was ook bij de rebound alert. Uit de tegenaanval zette Youri Patryk voor open goal en die scoorde wel: 3-0. Hiermee was bij ons de concentratie helemaal op. Een HFC-man kreeg vrije doortocht, Kyle redde prima, helaas lette er niemand op de rebound: 3-1. Uit een pass van Bas kwam de handig vrijlopende Patryk alleen voor de keeper en dat is toch wel onze mannen met de sterke zenuwen. Rustig keek hij waar de keeper kwam om daarna zonder twijfel af te drukken. Tenslotte – we zitten tenslotte in de Sinterklaastijd - kreeg een HFC-spits een vrije loop over de achterlijn, waarna onze oud team –en clubgenoot Teun Versteeg zijn frustratie over de gemiste penalty weg kon knallen.
Prima 1e helft, magere tweede helft . Op die eerste helft bouwen we verder, mannen. En dankzij de zege van Hellas Sport staan we weer gedeeld eerste!