De E5 gaat naar Zandvoort aan zee

De weg naar Zandvoort heeft vele hindernissen. Heel Zandvoort is opgebroken waardoor het een kunst is om bij Zandvoort SV op tijd te komen. De 2 spelers die het dichstbij wonen komen 1 minuut voor 9 aan om te kunnen spelen, waardoor we gelukkig compleet zijn. Zandvoort won vorige week van Vogelenzang met 16-0 waardoor de coach niet goed kan inschatten hoe sterk het team nu is. De start opstelling is offensief met de 3 spitsen, Fons, Quinn en Lucas.

De teams zijn redelijk gelijk in de begin fase en aanvallen golven heen en weer over het veld. Verdediger Wouter valt uit door een lelijke schop tegen zijn knie. Keeper Pelle weet het doel schoon te houden en Laurens doet uitstekend afstopwerk op de plek van Stijn achterin. Na 10 minuten kan Fons een aanval uitspelen en de 0-1 maken. Aangezien de linkerkant steeds wordt vrijgelaten, kunnen de Haarlemmers via Lucas steeds weer voor de goal opduiken via de linkerkant. Lucas kan met een krachtig afstandschot de 0-2 in de linkerkruizing schieten. Nog voor de rust maakt Fons zijn 2e van die wedstrijd door de 0-3 in te tikken.

Na de rust krijgt Zandvoort een opleving en moet Alliance alle zeilen bij zetten om de aanvallen afteslaan. Stijn heeft de plek van Laurens ingenomen en heeft het razend druk met het afstoppen van de aanvallers. Een schop op de lat en een goede redding van Laurens die de 2e helft Pelle vervangt onder de lat. Al snel krijgt het E5 team de situatie onder controle en begint de Zandvoortse verdeding de moed op te geven. Het doel van Zandvoort krijgt nu aanval na aanval te verwerken en Lucas speelt de de keeper uit en maakt 0-5 mooi uit, en Mark de 0-6. De aanvallers van Zandvoort zijn nog wel scherp en Jay weet met een tegendoelpunt de 1-6 te maken. Het punt is niet genoeg om de verdediging aan de gang te krijgen waardoor Mark met een prachtige kopbal de 1-7 maakt. Dit is uiteindelijk dan ook de eindstand.

Mark heeft goede zaken gedaan in het topscorers klassement met 3 doelpunten en staat samen met Fons en Lucas bovenaan met 15 goals.