D1 wint 0-4 bij VSV

Na vijf competitiezeges op rij moest de D1 bij de nummer voorlaatst VSV op bezoek. Onderschatting dreigt dan snel. Gelukkig kwamen onze mannen redelijk geconcentreerd uit de kleedkamer. Zij wilden gewoon de punten pakken en invaller keeper Kyle wilden zij graag een ‘clean sheet’ bezorgen.
Behalve vaste keeper Lucas ontbraken ook Pepijn en Mattijs door dringende bezigheden elders. Wellicht dat daarom de opbouw wat rommelig liep. Veel verkeerde passes tot Youri de VSV-verdediging spleet met een prachtige pass en Wesley zeer attent de 0-1 scoorde (hij heeft nu al meer gescoord dan de afgelopen 3 seizoenen bij elkaar). VSV kwam er eigenlijk niet en steeds minder aan te pas. Na dit doelpunt hadden Joel, Thomas en Steven geen kind meer aan hun spitsen. Pas diep in de 2e helft zagen we een 4 tegen 2 situatie die even dreigend leek, maar ook dat losten de mannen koel op. Uit een goede voorzet van Patryk schoot Tim de 0-2 binnen en kort voor rust stuurde Robbie (sterk op mid-mid) Patryk alleen op de keeper af: 0-3.

In de tweede helft liet Jesse even zien dat hij ook als laatste man goed uit de verf komt. Rustig opbouwend en vaak dreigende opkomend gaf hij Bas de gelegenheid om eens lekker op links mid te ballen. Zo improviseerden wij wat in de 2e helft met weer een goede invalbeurt van Young Kon als rechtsbuiten. Weinig hoogtepunten verder behalve een mooie goal van Bas op aangeven van Youri: 0-4. En Kyle: proficiat, de eerste ‘0’ dit seizoen. Dat smaakte naar meer……