E9 verslaat Olypmia

E9 verslaat Olympianen! 4-2

Ijsbloemen op de ramen en zonnetje aan de hemel en om 8.30u stonden onze kleumende helden klaar om het op te nemen tegen de kranige mannen van Olympia Haarlem. Deze tegenstander toonde zich zeer bemoedigd vanwege het grote aantal jongedames in onze equipe: “haha, allemaal meiden”. Dit dit een ‘makkie’ zou betekenen, is een vergissing die al meer tegenstanders hebben gemaakt.

Dat bleek al vanaf de eerste minuut. Door de power van onstuimige types als Niels en Anna kregen we een enorm overwicht, wat uitmondde in een lepe intikker van Luca waarmee we de rust ingingen. Het regende de eerste helft kansen voor de E9 en bijna zagen we het allereerste doelpunt van jill: ze veroverde dapper de bal, schoot goed in de hoek, maar de keeper tikte hem net naast. Na de rust kwam Olympia door twee afstandsschoten totaal onverdiend op voorsprong. Dichtbij het doel komen komen lukte de Olympianen niet, want Kit en Finley waren weer ongenaakbaar in de duels. Ditmaal was het vooral multitalent Ole, die het team naar voren joeg (multi, want geweldige keeper en zo’n beetje onze topscoren). Zo’n beetje, want die andere blonde god (Niels) voorin scoort er ook veel en dat deed ie nu op een wel zeer gelukkig moment: 2-2. Spanning ende sensatie. Er kwamen steeds kansen, maar de bal leek er niet in te willen. Uiteindelijk was het Kit die de trekker overhaalde, van afstand een fraaie schuiver en ook het enige doelpunt dat zijn heftig juichende vader Mark niet op video of foto heeft kunnen vastleggen. Kort voor tijd redde Mika door op zijn befaamde moedige manier uit zijn goal te komen en even leek er weer een historisch moment nabij toen Sterre dreigde uit te halen en voor het eerst te gaan scoren. Het is met schaamrood op de kaken dat ik moet noteren dat mijn bloedeigen dochter Luca met een uiterste krachtsinspanning (ze wilde zelf scoren) de bal voor Sterre’s voeten weg tikte. En – oh onrecht – wie profiteerde in de laatste minuut van goed doorzetten van aanvoerder Maxime….? Inderdaad, Luca tikte de 4-2 binnen.