25/09 De Zondag 4e klasse

Schoten sterkste in aantrekkelijk duel
ZONDAG VIERDE KLASSE D- RCH verloor gisteren nipt van koploper Wijk aan Zee met 3-2. Schoten en Olympia Haarlem zorgden voor een aantrekkelijk schouwspel waarin Schoten: met 4-3 won.

DSK– Alliance ‘22
DSK won met 2-1 van Alliance '22 dat een matige seizoensstart kent op het nieuwe complex. Na een kwartier schoot Rutger Leeuwe voor Alliance een strafschop binnen. Chardo Luijten, die ook al een hele wedstrijd bij het tweede team had gespeeld, schoot de 1-1 tegen de touwen. In de tweede helft miste Joeri Griffioen voor DSK een strafschop, maar hielp Luijten DSK iets later toch aan de overwinning.

Wijk aan Zee – RCH
RCH verloor gisteren van de koploper. Wijk aan Zee was niet de betere ploeg maar won wel met 3-2 van de Heemstedenaren. Na een snelle achterstand scoorde Stefan Ebbeling de gelijkmaker. Na de rust was RCH duidelijk niet bij de les en kreeg twee goals tegen. Die tik kwamen de bezoekers nier meer te boven. Al scoorde Martijn Nelis nog wel tegen.

Schoten – Olympia Haarlem
Schoten en Olympia Haarlem maakten er een aangename voet­balmiddag van met zeven goals. De ploeg uit Haarlem-Noord was met 4-3 te sterk voor de gasten uit het zuiden van de stad. Dave van der Heijden zorgde in de eerste helft voor 0-1, waarna Rik Prins gelijk maakte. Olympia Haarlem kwam wederom op voorsprong via de 19-jarige David Böckling. Na de rust zette Schoten meer druk en kwamen de goals via een eigen doelpunt, Wesley Lamars en Donny Zomerdijk. Don Wiersma maakte het nog even spannend.

Young Boys - Spaarnwoude
Spaarnwoude boekte een klinkende 2-4 zege bij Young Boys. De thuisploeg kwam wel op voorsprong via Bilal. Don Rutte maakte snel weer gelijk waarna Bilal ook de 2-1 maakte voor Young Boys. Joey Hogenboom was in het tweede bedrijf goed voor twee goals na defensieve fouten. Marco Brouwer zorgde voor de 2-4 eindstand.

DSOV - SVIJ
DSOV won met 2-0 van een matig gestart SVIJ. De Vijfhuizenaren hadden nog geen zege geboekt. Aan die serie maakte Jeffrey den Butter met twee treffers een einde.

Beverwijk - VVC
Beverwijk riep VVC gisteren een halt toe met een 3-1 zege. VVC was met een zege en twee gelijke spelen sterk gestart, maar gisteren wist alleen Kevin van Vilsteren te scoren.

HBC vecht zich in de slotfase naar een punt - DIO in mineur
HEEMSTEDE - Het was een groot contrast zoals de spelers van HBC en die van DIO van het veld liepen. Na het 1-1. gelijk-spel konden de voetballers van DIO hun frustraties maar moeilijk verkroppen terwijl de thuisploeg zichtbaar tevreden was met het punt. Het verschil in aftocht sprak boekdelen over de wedstrijd. DIO-trainer Harry Volkers had vooraf getekend voor een punt. Maar na het goede optreden van zijn spelers kon hij niet verbloemen dat teleurstelling overheerste na de late gelijk-maker vanaf de strafschopstip. "Als je ziet hoe we hebben gevoetbald en wat voor kansen we hebben gehad. Dan is één punt te weinig. Maar ja, dan moeten we de kansen ook maar verzilveren", keek Volkers terug. "Winnen we, dan staan we op één punt van Wijk aan Zee."

Kansen had DIO genoeg onder aanvoering van de uitstekende captain Mourad Azdoud. De cenrrale middenvelder speelt dit jaar voor het eerst bij DIO en Volkers mag zijn handen dichtknijpen met zo'n creatieve middenvelder. Vorig seizoen speelde de kleine aanvoerder nog bij Haarlem-Kennemerland, maar hij vertrok naar Haarlem-Zuid waar ze erg blij zijn met de passes en diepgang van Azdoud. "Mourad is een complete voetballer die voor DIO heel veel waarde heeft. Hij ziet en leest het spel en dat is voor een trainer heel prettig", aldus Volkers.

Azdoud zorgde al snel na een defensieve fout bij HBC voor de 0-1 met een simpele intikker. Ook daarna bleef DIO de betere ploeg met verzorgder voetbal en meer kansen dan de thuisploeg. HBC zakte in de eerste helft een beetje door het ijs met weinig combinaties en veel hoge ballen. Het was armoedig wat de formatie van trainer Peter van der Waart liet zien. Al zijn de verwachtingen misschien ook wel te hooggespannen: Van der Waart moet met een jonge ploeg eigenlijk meteen hoge ogen gaan gooien. De eerste nederlaag moet nog komen, maar gisteren was het voetbal zeer matig, Het was dus aan het grote aantal gemiste kansen van onder andere Azdoud, Jaco Houtkamp en Dion Möhringer te danken dat HBC in de slotfase nog leefde. Al kopte Arno Dijkstra nog wel op de paal tien minuten voor rijd. Dat was eigenlijk de enige echte grote kans voor de Heemstedenaren.

Toen brak de laatste minuut aan. Twee keer wees de arbiter een mogelijke penalty resoluut van de hand, maar na de ongelukkige handsbal van Mike Wegman werd de bal dan toch op de stip gelegd. Ayhan Gargili maakte geen fout en zorgde voor de verrassende gelijkmaker. De goal van HBC was misschien niet eens zo verrassend, want DIO verzuimde afstand te nemen. Dan valt ie uiteindelijk aan de andere kant. Zo luidt immers een vermaarde voetbalwet.

Bron: Haarlems Dagblad 26-09-2011