Alliance’22 A1 tegen Velsen A2

Nadat de A1 van Alliance'22 vorige week vrij was, mochten ze vandaag laten zien van welke waarde ze zijn in de eerste competitie treffen tegen Velsen A2. Velsen A2 had de eerste wedstrijd glansrijk met 6-1 gewonnen van Nieuw West uit Amsterdam. Na enkele trainingen van de boys uit Haarlem mochten ze laten zien wat ze waard waren op het vernieuwde complex van Alliance'22. Doel was in ieder geval om de drie punten niet mee te geven aan het team uit Velsen-Zuid.

Aanvang eerste helft
De scheidsrechter floot 5 minuten na de officiële aanvangstijd (ook een scheidsrechter kan een keer te laat komen) voor het begin van de eerste helft. Beide teams waren bereid om voor de volle winst te gaan. Met donkere wolken boven het Alliance'22 complex werden de eerste 10 minuten aftastend gespeeld. Toen de 10 minuten voorbij waren floot de scheidsrechter terecht voor het stoppen van de wedstrijd wegens bliksem. Nadat bekend was dat er geen volgend omweer meer te verwachten was, werd de wedstrijd met een 10 minuten onderbreking voorgezet.

Sterker Alliance'22
Alliance'22 kwam sterker uit de kleedkamer dan Velsen. De combinaties klopten en telkens werd de vrije man gezocht en gevonden. Voetballen leek op dat moment vanzelf te gaan. De kansen volgende zich in rap tempo op en de laatste man van Velsen moest er alles aan doen om de 0-0 te behouden. Uiteindelijk was de pass van Tobias Kuhlmann op spits Duko de Vries prima op maat, waardoor Duko de bal met zijn linker been voorbij de keeper kon schieten. De spits is weer terug.
De 1-0 bleef ondanks dat de thuisploeg nog 10 minuten onder druk stonden op het bord staan en kon het de rust in met een goed gevoel.

Velsen geeft niet op
In de tweede helft was Velsen wakker en bereid om een goaltje te maken. De gebeurde ook na 15 minuten en Velsen geloofde zelf nog in een overwinning. Wat Velsen niet wist is dat wij Michael Damiaans in het doel hadden staan. Hij wist de tweede helft zeker 5 ballen uit het doel te houden waarbij de tegenstander al het feestje aan het organiseren waren voor een overwinning.
Maar de keeper van Velsen had deze kwaliteiten niet, zo bleek nadat Thomas van de Werff de bal van 20 meter afstand richting het doel schoot en de bal onder de keeper zag doorgaan in het doel.

Laatste 15 minuten
De druk van Velsen bleef en ook raakte er een enkele speler van Velsen geïrriteerd. Uiteindelijk liet de rechtsback van Alliance'22 zich uit de kast lokken en reageerde op ongepaste manier. De goedfluitende scheidsrechter gaf hem de rode kaart en Alliance'22 mocht met 10 man verder voetballen.
Na wat omzettingen stond het team weer goed en werd er gestreden om de winst. De jongens uit Velsen deden er nog alles aan om er een gelijke score uit te halen, maar net als de bal richting de kruising gaat is het weer Michael Damiaans die met een katachtige reactie de bal weet te stoppen.

Bevochten wedstrijd die 3 punten opleverde, met als Man of the Match Michael Damiaans.