Alliance F2 - Stormvogels F2

Zo, de eerste wedstrijd zit erop. Niet een erg spannende wedstrijd, want we waren eigenlijk 'een maatje te groot' voor onze tegenstander. Letterlijk en figuurlijk (vraag maar aan je ouders wat het verschil is...)

We zagen vooraf al dat de jongens van Stormvogels tegen wie we moesten spelen nog wat klein waren. Achteraf bleek dat het 1e jaars F-jes waren die vorig jaar nog in de mini's hadden gespeeld... Tja, en dan spelen tegen de nieuwe helden van de F2 van Alliance... Dat bleek teveel van het goede...

Vooraf gingen we even apart zitten om te bespreken hoe we het beste konden voetballen en om te bepalen hoe we dit seizoen omgaan met keepen. Niemand in ons team wil echt keepen, dus zullen we het om en om moeten doen. Ik zal dat bijhouden, zodat we allemaal aan de beurt komen. Dit keer begonnen Finn (1e helft) en Symar (2e helft). Vorige week waren Oskar, Lucas, Ties, Gijs en Max al aan de beurt geweest. Volgende week zijn Potr, Joppe en/of Reinier aan de beurt.

We bespraken dat als wij de bal in de ploeg hebben we zoveel mogelijk proberen weg te lopen van onze tegenstander. En dat als onze tegenstander de bal heeft, we juist proberen heel dichtbij een mannetje van de tegenstander te gaan staan. Zo kunnen wij met de bal goed overspelen, en kunnen wij de bal snel afpakken als zij de bal hebben. Best lastig om te onthouden, maar het ging goed. Ook omdat het dus om wat kleine jongens ging deze keer...

Het was moeilijk om alle goals van iedereen bij te houden, maar volgens mij scoorde Max 5 goals, Lucas 4, Ties 3, Oskar 2 en Joppe 2 goals en kwamen we daarmee uit op 16 goals in totaal..., tegen 0 goals van Stormvogels.

Volgende week hopen we tegen Bloemendaal op iets meer tegenstand. Tot dan!