D2 davert door: 6-3 tegen Overbos D2

Kwam het door de prachtige trainingspakken die Marcel, vader van Tim, geschonken had? Ik weet het niet, maar in de 1e helft leek het erop dat de mannen die pakken nog aan hadden èn ze niet vies wilden maken. Dit was niet de bedoeling van Marcel en de coaches, zeker niet als je tegen die felle mannen van Overbos speelt. De tegenstander nam dankbaar het initiatief en eigenlijk vooral dankzij onze ‘walking wounded’, Bas en Mick, die al het hele seizoen met blessures tobben, bleef het tot de helft van de eerste periode 0-0. Dat kwam ook doordat Bastiaan de hele wedstrijd snel en goed uit zijn hok kwam. De Overbossers gingen echter wel fel de duels in, over de hele linie verloren wij zo’n 80% van de duels. Terecht kwam Overbos op een voorsprong. Maar de D2 sloeg meteen terug. Mattijs en Robbie kwamen in het veld en Mattijs gleed langs een tegenstander, hij bereikte Robbie die doortikte op goalgetter Jan Joris: 1-1. Er ontspon zich een heerlijk duel; eindelijk hadden we tegenstand. Dat gold zeker voor Steven. Hij had voor het eerst een tegenstander die hem uitdaagde. Razendsnel en fel en hij maakte erg handig en beheerst de 1-2. Steven was ‘not amused’, maar hij herpakte zich fantastisch in de tweede helft. Die tweede helft begon met een gelijke stand, want wederom zagen we veerkracht. Bas gaf een prachtige dieptepass op onze aanwinst Boris, die fraai de belangrijke gelijkmaker scoorde. Naar het einde van die 1e helft hadden de mannen het achterin overigens aardig voor elkaar. Marijn was bijgesprongen, Polle was overal ter plekke met rugdekking en Wesley staat altijd wel zijn mannetje.

In de pauze stookten de coaches het vuurtje een beetje op onder de met name de aanvallers. Onze artiesten voorin hadden het nl. in onze ogen wat al te rustig aangepakt. Met het briljante advies van de technische staf nog in de oren (“als je op het middenveld en voorin je duels haat winnen walsen we over ze heen”) spoten de mannen uit de startblokken. Robbie (die weinig de bal kreeg, maar wel erg nuttig was) krulde de bal achter hun defensie en Youri dook als een duvel uit een doos op en boogde de bal wel heel fraai over de keeper. Even later ramde Youri ook de inmiddels verdiende 4-2 binnen. Want wat er met die Overbos-mannen aan de hand was de 2e helft? Misschien vielen de goals te snel? In ieder geval begonnen ook onze ‘mooie’ voetballers, zoals Marijn, Thomas en Mattijs hun duels te winnen. Tim gaf een paar keer goed gas langs de lijn en als centrumspits was Youri een plaag voor de tegenstander. Door een kleine nonchalance (en een prachtig Overbos-schot) dreigde het bij 4-3 nog even spannend te worden, maar wederom sloeg de D2 onmiddellijk toe na een tegengoal. Deze keer sloop JJ met bal aan de voet en twee verdedigers aan zijn zij op het goal af. Hij wachtte en wachtte en de keeper ging liggen en hij tikje rustig binnen. Tenslotte bekroonde Bas zijn prima wedstrijd met een daverend mooie goal vanaf de 16-meterlijn. Bij 6-3 vond de prima fluitende Daan het mooi geweest.