Verslag DSS E15 M - Alliance E6

Een heerlijke voetbalochtend, zaterdag 30 oktober, en een mooie aanvangstijd: 11.30 uur. De E6 moest het opnemen tegen de stoere meiden van DSS. Met een bijna compleet team (Justus was er niet bij) en zo ook onze vaste reporter niet. Dus ga ik een poging wagen (vader van Sven). Onze mannen gingen de strijd aan tegen de meiden van DSS. Vooraf verteld dat ze niet onder de indruk moesten zijn van al die meiden, maar er meteen vol voor moesten gaan. Het was vooral DSS die de eerste minuten imponeerde. Na eerst een paar goede reddingen van Thijs ging de bal er dan toch in via een fraai afstandsschot en kwam DSS op een 1 -0 voorsprong. Schouders eronder en op naar de 1-1.
Het was duidelijk dat de meiden niet van plan waren zomaar de voorsprong weg te geven. We moesten behoorlijk verdedigen, maar daar hebben we natuurlijk Thomas voor. Geholpen aan de rechterkant door Sven die ook aardig z'n mannetje(vrouwtje) stond. Aan de linkerkant hield Igor de meiden goed van het goal. Door de verre uittrap van Thijs kregen we voorin kansen. Schoten van Jasper die net naast of prima gestopt werden door de keepster en van links Casper die prima doorkwam maar de bal net niet het goal inkreeg. Uiteindelijk werd op het middenveld de bal goed doorgegeven door Noah aan Casper. Met een voorzet van Casper kreeg Noah de bal weer voor zn voeten en schoot de bal in het goal. 1-1. Daarna kregen we nog een paar aardige kansen van Lars en Jasper maar die werden ook goed gekeerd door de keepster. Het bleef 1-1 tot de rust.

Na rust gingen de mannen goed door en zette aardig druk op de helft van DSS. Thijs had de handschoenen aan Sven gegeven en had belooft om een doelpunt te maken. Door beide teams werd er goed verdedigd en sterk gekeept. Sven hield een knap geschoten bal van DSS uit de hoek. Lars nam het verdedigende werk van Sven rechtsachter goed over en hield de meiden goed op afstand. We kregen genoeg kansen en Casper was dicht bij de 1-2. Ook Max kwam nog aardig in de buurt van het goal op aangeven van Noah. Het was toch Alliance die op voorsprong kwam. Een corner genomen door Jasper die voor de voeten van Max kwam en zo werd binnen geschoten. 1-2 De voorsprong was er. Daar lieten de meiden het niet bij zitten, ze gingen op jacht naar de 2-2.Onze mannen moesten echt alles uit de kast halen om ze bij het doel weg te houden, iedereen werkte hard. Noah maakte het de meiden op het middenveld erg lastig om de bal goed af te spelen.Ook Jasper Thijs en Max deden verdedigend goed werk. Het was zenuwslopend. Dss kreeg een corner die bij de eerste paal goed weggekopt werd door Igor. Ook Sven kwam nog goed voor de bal waardoor de 2-2 voorkomen werd. De bal kwam voor de voeten Van Thomas die via het middenveld bij Casper belande en ook Casper gaf de bal prima door aan thijs, en die deed wat hij Sven beloofd had "scoren". Dit was het doelpunt die we nodig hadden. De wedstrijd was gespeeld. 1-3 was de einduitslag.

Mannen gefeliciteerd allemaal. Jullie hebben een geweldige pot voetbal op de mat gelegd, ga zo door.