Alliance E6 wint gemakkelijk

Als tweedejaars E-tjes gaat het dit jaar goed met de E6 van Alliance. Waar de mannen vorig jaar nog veel aan kracht en inzicht konden winnen vallen alle puzzelstukjes nu op zijn plek. Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen eerstejaars E-tjes van Hoofddorp E10 op het programma. De tegenstander werd zoekgespeeld, waarbij de eindstand van 1-4 hoger had kunnen uitpakken als Alliance iets beter met de kansen was omgesprongen en Hoofddorp niet zo’n goede keeper had gehad.

Met het gouden coach-duo Peter-Marco was de strategie van de wedstrijd wederom goed gekozen. Vroeg storen en de tegenstander tureluurs tikken. Al snel in de wedstrijd kwamen er kansen. Sven kreeg een bal hard in zijn voeten aangespeeld, was daar nog wat beduusd van, en schoot de bal net voor langs. Ook voor Casper ontstond steeds genoeg ruimte om lekker uit te halen. Zijn eerste schot had de keeper van de Hoofddorp E10 gelijk klemvast. Ook veel ruimte was er de hele wedstrijd voor Jasper die helemaal zijn draai begint te vinden in dit team. Er waren veel mooie acties en schoten van Jasper waarbij steeds de uitstekende keeper van Hoofddorp de ballen goed wist te keren.

De jonge scheidsrechter in de eerste helft bleek nadat die in de rust werd vervangen in de tweede helft een speler van Hoofddorp zelf te zijn. Dat was nergens problematisch. De teams corrigeerden de scheids al spelend. Daar waar de scheids aan het verkeerde team de ingooi toekende werd zonder blikken, blozen of protest door het andere team de ingooi genomen. En bij de spaarzame protesten werd de scheidsrechter consequent “scheidsie” genoemd door de spelers van Alliance. De wedstrijd verliep sportief. Voorin was Max op dreef. Zijn eerste schot werd niet gepareerd door de keeper maar kwam op de lat. En Alliance bleef met de controlerende spelers op het middenveld als Lars, Thomas en Noah doordrukken. Jasper vanaf rechts werd steeds gevaarlijker. Net voor rust bracht hij een bal tot drie keer aan toe voor de goal waarbij de laatste tik van Max eindelijk achter de doellijn belandde: 1-0. Dat doelpunt werd uitbundig gevierd door Max door eerst met twee vingers in de lucht naar zijn medespelers te rennen en vervolgens een koprol van vreugde te maken.

Direct na rust ontstond er wat onrust achter bij Alliance. Keeper Igor stond daar echter zijn mannetje en bracht direct weer rust in de verdediging. Een keer werd Igor gepasseerd met een hard schot maar toen was het gelukkig Justus die op de doellijn wist te redden. In de tweede helft bracht Thijs, die als keeper in de eerste helft geen bal had aangeraakt, meer creativiteit in de voorhoede. Een van de gevaarlijke schoten van Thijs kwam via de keeper terug in het spel. Met een wippertje verschalkte Jasper de keeper: 2-0. Max was onbedoeld wat ongelukkig met een elleboogje. Maar ook dat werd sportief opgelost met handjes schudden over en weer.

Alliance werd sterker en sterker en kreeg kans op kans. Max kon twee keer vrij uithalen maar trof steeds de nauwelijks te passeren de keeper. En ook Casper en Jasper waren zeer gevaarlijk voor het doel. Een van de Alliance ouders verzuchtte naar boven: “hoeveel kansen heb je nodig?” En dan gebeurt het onvermijdelijke. Een kans die eigenlijk geen kans is leidt tot een doelput van de tegenstander. Een ongevaarlijk schot van Hoofddorp werd door Igor midden in het veld terug geslagen. Daar stond Justus die werd vastgehouden door een speler van Hoofddorp, welke laatste de bal achter Igor wist te werken: 1-2. Net als vorige week werd door de Alliance-mannen in de slotfase de mouwen opgestroopt. Dit keer met succes. Een lekkere pingel van Thijs door het midden kon hij zelf met een doelpunt bekronen: 1-3. En helemaal mooi op het eind was een rush van Sven, die de bal prachtig terug gaf op Casper die eenvoudig de eindstand op 1-4 kon brengen.

Ook deze week weer zingen, nu voor de jarige Jasper die behalve jarig met zijn goede spel duidelijk de “man of the match” was.