C2 blijft knap overeind tegen grote jongens van DEM C4

Dat onze C2 mannen niet de grootsten zijn is bekend maar dat de tegenstander van vandaag, DEM C4, gemiddeld meer dan een kop groter was deed het ergste vrezen. Of het door het ontzag voor het fysiek van de tegenstander kwam weet ik niet maar binnen 4 minuten na aftrap stonden onze jongens al met 1-0 achter.

Gelukkig begonnen ze snel met waar ze het beste in zijn, voetballen. De bal lekker rondspelen, splijtende passes en het tempo hoog proberen te houden. Al na enkele minuten volgde dan ook de verdiende gelijkmaker uit een mooie combinatie die door de van de C3 geleende Suwit, die overigens een hele goede wedstrijd speelde, beheerst in het net werd geschoten. Niet lang daarna kopte Jordi de bal vanuit een corner scherp in het doel; 1-2. Justin maakte halverwege de eerste helft het derde doelpunt met een aanval uit het boekje. Als de scheidsrechter Alliance vlak voor rust niet een 100% penalty had onthouden had het zelfs nog 1-4 kunnen worden.

De tegenstander kon hier niet veel tegenover stellen. Voetballend kwamen ze duidelijk te kort en behalve enkele snelle gevaarlijke counters waren ze alleen fysiek de meerdere van Alliance. Gelukkig pakte de 1 op 1 verdediging, die aangevuld was met een prima spelende Boyd uit de C1, goed uit en kwamen ze niet tot scoren.

Na rust kwamen er wederom een aantal prachtige kansen voor onze C2 maar er werd verzuimd deze te verzilveren. En ja, zoals het zo vaak gaat, scoort dan de tegenstander plotseling vanuit het niets; 2-3.

DEM rook nu kansen en voerde de fysieke strijd verder op. Jammer dat de arbitrage de vele overtredingen van DEM onbestraft liet maar wel een geheel correct doelpunt van Alliance afkeurde wegens een alleen door hem geconstateerde overtreding.

De C2 bleef in deze storm echter goed overeind en bleef gewoon doorgaan met voetballen en liet zich niet provoceren door de tegenstander. Heel knap, zeker als je zag dat bij het merendeel van de ouders de verontwaardiging met de minuut wel steeds verder toe nam.

Halverwege de 2e helft volgde de beloning voor hard werken met een formidabel doelpunt van Marnix die de bal vanuit de hoek mooi in het doel krulde.

Vlak daarna was de scheidsrechter voor de verandering Alliance eens goed gezind; een handsbal van keeper Koen die de bal ruim buiten de zestien in zijn handen nam werd door hem over het hoofd gezien.

Toen het even daarna door een mooi doelpunt van Suwit 2-5 werd was de zege veilig gesteld en werd de wedstrijd beheerst uitgespeeld.

Wat mij betreft krijgen alle jongens een pluim omdat ze ondanks alle niet bestrafte overtredingen toch gewoon door bleven voetballen en mede hierdoor nog steeds ongeslagen zijn in zowel de competitie als de beker.