F8: ..die besten von Hazerswoude Rijndijk…..

…. Und vielleicht auch Nootdorps! Ook voor de F8 is dit een droomseizoen met veel prijzen en roem. Van Gaal heeft het gisterenavond niet waargemaakt, maar ik zie ons op 29 mei ook de laatste prijs van het seizoen wel binnenslepen.

De voorlaatste prijs moest bij Bernardus worden opgehaald. Een leuke club met een goed georganiseerd toernooi, vriendelijke mensen en ook nog mooi weer. De F8-ers waren dan ook goed geluimd en spatten bij de aftrap werkelijk naar voren. Onze tactiek van ‘scoren in de 1e minuut’ slaagde voor de zoveelste keer.. Dat bleek het motto van deze ochtend te worden: “Twan ging een paar man voorbij en scoorde”. De arme tegenstanders van Bernardus F3 wisten niet wat hen overkwam. Er liepen een aantal grote jongens tussen (tweedejaars F-jes), maar (invaller) Justin. Omar, Fenna en Mans waren voorin niet te houden. Mooie individuele acties en voor f-jes idioot goed samenspel! Keeper Mika kreeg zelfs geen terugspeelbal. In totaal 4x Twan en Justin, met een daverend schot en Fenna, met een goede spitsengoal, zorgden voor een eclatante 6-0 opening. Daarna was SJZ F4 aan de beurt en ook daar kwamen we snel met 1-0 voor (door Twan). Vervolgens misten wij veel kansen en gingen een paar spelers proberen Mika – onze regelmatige keeper – in scoringspositie te brengen. Dat lukte niet en uit een uitval maakte SJZ vlak oor tijd met een daverend schot – onhoudbaar voor de weer goed keepende Gijs – de gelijkmaker.

Vervolgens kregen we deel twee van het toernooi: de returns. SEV was niet komen opdagen, maar snel reageren en improviseren van de toernooileiding zorgde ervoor dat we nu vier keer konden spelen. Bernardus F3 wilde zich niet weer laten slachten en er ontspin zich een zware strijd. Twan ging een paar man voorbij en scoorde de 1-0. Keeper Luca stopte vervolgens een goed schot, maar de rebound betekende de gelijkmaker. 1-1 Een gelijk spel zou zorgen voor een moeilijke uitgangspositie voor de finale tegen SJZ. Vlak voor tijd: de onnavolgbare Twan ging een paar man voorbij en scoorde de bevrijdende 2-1.

De finale gingen we in een sterke en beproefde opstelling van start. Keeper Gijs op goal en Luca en Mans gingen hun tanden zetten in de twee beste spelers (de aanvallers) van SJZ. Het werd een goede, maar door de concentratie en kwaliteit van de F8-ers eigenlijk ook wat eenzijdige partij. Want al snel gebeurde er dit: Twan ging een paar man voorbij en scoorde de 1-0. Justin zorgde later met een knal voor de 2-0 en toen: Twan ging een paar man voorbij en scoorde de 3-0 (zijn 54e doelpunt dit jaar). Jongens: geweldig toernooi/ superieur winnaar. Op naar RKDEO en de feestelijke afsluiting!