Driemaal scheepsrecht voor D1: DSOV geveld met 6-2!

Na een teleurstellende 2-3 nederlaag in november, nota bene na een 2-0 voorsprong en na de werkelijk afgrijselijk enerverende bekermatch (4-5 verlies na een penalty vlak voor tijd) tegen DSOV was het tijd voor revanche! De mannen van Barkman & Vreeze waren er klaar mee en klaar voor! Ze schoten fris uit de startblokken en demonstreerden het combinatiespel van de afgelopen weken. Achterin hadden Bas en Jesse (en in de 2e helft Bram) felle duels met hun respectievelijke buitenspelers.
Vooral de DSOV-voorhoede is nl. gevaarlijk, zoals we hadden kunnen merken. Maar onze backs hielden de upperhand en tussen hen in regeerden Teun (zeer zeker ingrijpend) en Sem. Na een goede tien minuten nam Tijmen een corner; geen beste, mompelden de kenners (te laag namelijk) en Folkert attaqueerde de bal als Inzaghi in zijn beste dagen en de voorsprong was daar. Even later nam Tijmen een tweede corner (ook niet best, vonden de kenners, weer veels te laag) ….. en nu scoorde Sytze: 0-2. Even later een vrije trap van Tijmen en een verdediger kopte de bal in eigen doel. Dronken van geluk zetten Ronald, Jeroen en ik een polonaise in.

Er kwam voor de pauze slechts één spannend moment voor het Alliance-doel. Dat was toen Koen hard op zijn rug viel en wij ons afvroegen wie er moest gaan keepen als hij te hard was gevallen. Maar Koen stond weer op en even later barstte Mischa door de DSOV-defensie heen en hij maakte met links koel af. In de 2e helft had Mischa de 0-5 op zijn schoen, maar een verdediger werkte de bal van de lijn weg. De D1 bleef lekker geconcentreerd ballen. Het middenveld met Dirk, Daniel en Ricky won veel en wist de voorwaartsen goed te bereiken. Middenvelder Folkert slaolomde op een gegeven moment langs wat verdedigers en prikte de bal keurig in de bovenhoek (1-5). De laatste D1-treffer mocht er ook zijn: Tijmen stoof het penalty-gebied in en trok terug op Mischa die – weer – met links intikte.

Daarna begonnen de DSOV-verdedigers wat meer te trekken en te duwen en vroegen wij ons af of er geen penalty moest komen. Die troost gaf de scheids tot onze verbazing aan DSOV, na een onzichtbare overtreding (de videobeelden zijn keihard bewijs!!) van Bram of Sem. Enfin, met 2-6 konden wij wel vrede hebben. Een prachtzege!