F8 knokt zich naar succes

Zwanenburgers zijn eigenlijk altijd lastig te verslaan. Na een nipte nederlaag tegen hun hoger spelende F5 zou je denken dat we die F7 wel even weg zouden zetten. Niets was minder waar. Het was 8.30u en blijkbaar toch kouder dan menigeen had verwacht. Eigenlijk alleen Tristan haalde zijn normale, hoge niveau. De anders zo actieve F8-ers oogden bedeesd. Kwam het door een paar felle mannetjes bij de tegenpartij? Onderschatting? Zelf-overschatting? Foute keuzes van de coaches?
Gelukkig maakte de razendsnelle Mans de 1-0 en toen dachten we dat de buit binnen ging lopen. Maar na een ferme tegenaanval maakte Zwanenbrug gelijk. En na een ongelukkige uittrap kwam Zwanenburg zelfs kort voor rust. Wat gebeurde er in die pauze? Zat er iets in de thee? Wat waren dat voor mysterieuze rode pilletjes? Kwam het door de bevlogen teksten van de coaches? Ook dit zullen we nooit weten. (hoewel: na afloop vroeg een verslaggever aan Luca: “hoe heb je je angst voor die mannetjes in de 2e helft overwonnen?”. Luca: “omdat ik kampioen wil worden!”. Kijk, dat is mannentaal!) en na die pauze barstte een titanenstrijd los.

Achterin beten Kim, Gijs & Luca zich vast in de tegenstander; keeper Rif gaf geen krimp. Het middenveld, met Tristan, Mika en Twan duwde de tegenstander steeds meer naar achteren en onze razendsnelle voorhoedespelers Mans, Omar en Fenna vochten heroϊsche duels uit met de tegenstander. De gelijkmaker kwam van de voet van Twan. Hij bekroonde een fraaie solo met een beheerst schot. En vlak voor tijd, de dat doet die F8 vaker, kreeg Omar zijn beloning voor een prima 2e helft. Hij raakte eerst een tegenstander en toen schoot hij keihard raak: 3-2. 5e zege op rij!!!!