E3 goed van start met winst op HFC

Eindelijk. Na een lange, lange winterstop, gaat 6 februari de voorjaarscompetitie van start. Uit bij KHFC E2 kunnen onze jongens meteen aan de bak. In september troffen ze dit team al in een bekerwedstrijd. Toen moest de E3 zich uit achterstand terugknokken om de 5 – 4 winst uit het vuur te slepen. Zaterdag waren doelpunten een stuk duurder. Opnieuw stapte de E3 na een spannende wedstrijd als overwinnaar van het veld.
In de mistige ochtend hebben onze mannen even tijd nodig om warm te draaien, tegen het team van HFC dat goed en geconcenteerd aan de wedstrijd begint. In de eerste minuten zijn er al kansen voor beide goals. HFC speelt bij vlagen mooi positiespel. Met driehoekjes en 1 – 2 tjes openen ze ruimte op de flanken, terwijl in het centrum spelers doorschuiven. Goed opletten dus, vooral op het middenveld, daar wordt de strijd in de eerste helft uitgevochten. Achterin hebben Bernhard en Tijn goed zicht op het spel van hun tegenstanders. Stan, Mees, Lars en Young zitten de HFC-ers op het middenveld goed op de huid. Een enkele keer slipt een Koninklijke aanvaller door de Alliance linies, maar Kyle blijkt weer een zekere sluitpost. Alliance krijgt meer grip op de wedstrijd, maar creëert weinig uitgespeelde kansen. Doelpogingen zijn niet zuiver. De beste kans ontstaat uit een mooie steekpass van Mees, waardoor Jasper op keeper af kan. Zonder succes. Vlak daarvoor heeft de HFC keeper ook al een schuiver van Pepijn in de korte hoek weten te keren.

In tweede helft zet de E3 het team van HFC verder onder druk met een combinatie van werkvoetbal en snelle uitbraken. De tegenstander heeft steeds meer moeite om het tempo bij te houden. Er komt meer ruimte om te voetballen. Over de flanken zijn Pepijn, Young-kon en Jasper een paar keer gevaarlijk, maar ongelukkig in de eindpass en afwerking. Het lijkt kwestie van tijd, maar ondanks overwicht wil de bal wil maar niet goed vallen. Corners volgen elkaar op, afstandschoten missen doel … tot Lars de bal, links voor het HFC doel, vol op zijn wreef neemt. De pegel die hij af vuurt, verdwijnt onhoudbaar in het dak van het doel (0 – 1). De goal werkt bevrijdend. Alliance blijft hard werken. Vijf minuten later brengt Jasper een HFC verdediger in problemen, zet door, verovert de bal op de achterlijn en zet scherp voor. Bij de eerste paal is Pepijn zijn bewaker te vlug af en schiet de 0 – 2 langs de keeper. In de rest van de tweede helft kan HFC geen vuist meer maken. Alliance houdt het initiatief, geeft achterin geen kansen weg en komt nog wel voor de keeper, maar de score blijft op 0 – 2 steken. Een prima resultaat waar het hele team hard voor gewerkt heeft. Zo zorgt de E3 zelf voor een mooie start van de tweede seizoenshelft.