Drama in Driehuis!

De spelers van Velsen hadden blijkbaar aangekondigd dat ze Alliance ’22 E1, de trotse koploper van de Hoofdklasse, zouden gaan inmaken. De Alliance-coaches gebruikten dit gegeven heel listig om de E1 op scherp te zetten. Het resultaat?

De E1 werd ingemaakt, afgedroogd, weggetikt en afgebluft. Afgelopen woensdag speelden de mannen op de training nog de pannen van het dak; er werd goed getikt en geconcentreerd samen gejaagd op de bal bij balverlies. Maar Velsen was vandaag veel feller; ze wonnen echt 90% van de duels (wat normaal onze kracht is) en het veldspel was veel beter. Ze speelden goed en snel samen, wat uitmondde in een aantal prachtige doelpunten. Als wij al de bal kregen zette de ontvangende speler zijn postbode-pet op en ging proberen in laag tempo zoveel mogelijk Velsen-spelers achter elkaar te passeren. Dat werd geen succes. Hierdoor kregen onze (op zich) rappe aanvallers geen bespeelbare bal.

Het eerste doelpunt viel al in de 2e minuut. Er werd weinig pittig verdedigd; dat zette de toon voor de rest van de wedstrijd. Velsen had een grote, donkere jongen waar onze mannen niet tegenop konden/durfden. Rust 5-0; tweede helft boden we meer tegenspel en uiteindelijk werd het slechts 7-0.

Snel vergeten, mannen. Soms kun je van een nederlaag iets leren: “dat moeten we volgende week beter doen”. Vandaag ging er echter zoveel mis, dat we maar beter deze bladzijde om kunnen slaan om enthousiast klaar te staan voor DSS. Dan wil ik in ieder geval weer inzet zien!!!