Loon naar werken voor de E8

Zaterdag op bezoek bij de E9 van DIOS viel op dat er nog steeds een duidelijk opgaande lijn in het spel van Alliance E8 zit. De spelers weten elkaar blindelings te vinden, houden zich goed aan de gegeven opdrachten en werken zich in het zweet. Hoewel DIOS steeds met veel geluk op voorsprong kwam kreeg Alliance met een zwaarbevochten 3-3 loon naar werken.
Zoals wel meer de afgelopen weken gaat de E8 in het begin van de wedstrijden meer voor de schoonheid dan voor het resultaat. Ook tegen DIOS liepen de mannen daardoor weer snel tegen een tegentreffer aan. Een paar mooie aanvallen, met daarin een hoofdrol voor de aanvallend ingestelde Sven, konden niet weerhouden dat bij de eerste de beste counter van DIOS gelijk de bal in het net lag. Na het pak slaag van vorige week tegen Zwanenburg was het fijn dat Jack weer van de partij was. Tegen zijn sterke lijf en met zijn goede baltechniek was er voor de DIOS-spelers weinig mogelijk om hem te stoppen. En met een paar balvaste kerels als Sven en Jack is het voor de andere aanvallers lekker om de vrije ruimte op te zoeken. Max, Jannus, Noah en Siem kregen daardoor volop mogelijkheden om hun individuele actie te maken. Toch werden de vele kansen die Alliance gedurende de hele wedstrijd kreeg maar mondjesmaat verzilverd. De doelman van de tegenpartij was zeker geen showkeeper maar wel effectief in het schoonhouden van zijn doel. Een paar keer kon hij er net met de vingertoppen bij. De gelijkmaker van Alliance was een superactie van Max die vanaf het middenveld een paar mannetjes voorbij pingelde en beheerst in de verre hoek schoot: 1-1. Een klassegoal!

Noah en Igor stonden zelfverzekerd te spelen op het middenveld. Wat niet in de lucht hing gebeurde toch. Een van de spitsen van DIOS had een goede aanname, draaide en schoof de bal beheerst in de hoek: 2-1. Daarna was het vooral Alliance dat voetbalde. Mooie uittrappen van Thijs kwamen bij mannen als Sven, Siem en Igor terecht die er wel raad mee wisten. Zeker Igor laat regelmatig de meest mooie kap- en draaibewegingen zien waardoor tegenstanders het spoor bijster zijn. Maar ondanks alle hoogstandjes ging de bal óf net naast, óf net over het doel. De cornerverhouding van 10 voor Alliance en 1 voor DIOS spreekt voor zich. DIOS had het geluk wel aan de zijde. Een kundig gestopte bal door keeper Thijs kwam precies voor de voeten van een DIOS-speler terecht die van dichtbij niet meer missen kon: 3-1.

De druk werd in de tweede helft door Alliance behoorlijk opgevoerd. Al snel werd het 3-2 door een mooie goal van wederom Max, de man met de snelle dribbel en de oranje wondersloffen. En kort daarna werd de mooiste goal van de wedstrijd gemaakt. Een listige pass van Max kwam bij Jannus terecht die de bal met veel gevoel over de doelman heen krulde: 3-3. Daarna rook Alliance de overwinning en bleef komen. Er waren nog pegels van Thijs, Igor en Jack die vakkundig werden gestopt. Uiteindelijk kon Alliance na het laatste fluitsignaal met een meer dan verdiend gelijkspel de terugreis beginnen.