De Storm: D1 worstelt en komt boven

Donkere wolken leken de mannen van de D1 te overmannen in de rust. Zag ik tranen, hier en daar? Jawel! De coaches keken ernstig, maar vastberaden. Nu werd er een appèl op hun stuurmanskunst gedaan.

De lezer vraagt zich misschien af met hoeveel de D1 op dit moment achter stond? Het stond 1-1 en we hadden het vooruitzicht op een tweede helft met de wind in de rug.

Maar goed, de D1 wordt bevolkt door prachtvoetballers, waarvan de 2ejaars op de middelbare school eerstejaars zijn. Dat brengt veel gedoe en emotie met zich mee, zoals menig ouder weet. Op het veld (en vaak ook thuis) vertaalt die onrust zich in onevenwichtigheid: “iedereen is tegen mij!”. Als de trucs en combinaties niet lukken, moeten ze dus ineens terugvallen op schoffelen. En dat is voor een aantal van deze artiesten bepaald geen voorkeursgedrag.

Met de harde wind was er echter weinig plaats voor elegance; er moest gebuffeld. Aanvoerder Sem heeft dat volop op zijn repertoire staan en hij ging voor in de strijd. Het was een echte match voor hem. Beide partijen hadden last van slordige opbouw en slechte passes. Alleen de doelpunten zaten er mooi in. Uit een afgeslagen corner nam Mischa de bal op de pantoffel en de gelijkmaker – een fraaie lob na een snelle counter – mocht er ook zijn.

In de tweede helft bleef het worstelen, maar we zagen af en toe die flitsende combinaties, die we in de voorbereiding, bijvoorbeeld tegen hoofdklasser DWV, veelvuldig zagen. Zuiverheid bleef een probleem, maar door de grote inzet werd Bloemendaal langzaam terug gedrukt. Helaas kwam er daardoor ruimte achterin en keeper Koen zag zich genoodzaakt een doorgebroken aanvaller dermate te hinderen, dat scheids Ronald hem voor 5 minuten naar de kant stuurde. Zijn eigen zoon Teun nam de honneurs als keeper waar. Al billenknijpend zag het hele publiek dat dit ondertal Anderlecht-achtige krachten in de D1 losmaakte. En kort na deze episode kregen we de beloning. Mischa ging goed door op rechts en hij gaf vanaf de cornervlag hoog voor. Onze vrind – de wind – nam de bal subtiel mee en plaatste het leder precies in de kruising. 2-1 en een beloning voor goed doorzetten.

Hard blijven werken, mannen. Dat goede voetbal gaat komen!