F8 wint uit bij United Davo!


De harde wind maakte bij bepaalde spelers onvermoede krachten los. Mika, die vaak wat bescheiden is, scoorde bijna, had een onstuitbare solo over rechts en hij eiste ineens corners en vrije trappen op! Klasse man! Ook Fenna – haren in de war – stormde over het veld. Sinds woensdag heeft zij zich een hard schot aangemeten, wat we bij de penalties terug zagen.

De wedstrijd: zoals gebruikelijk stormde de F8 weer uit de startblokken. Wij hebben met Omar, Fenna en Twan veel snelheid en behendigheid voorin en daarachter stuwen Mika en de werkelijk onvermoeibare Tristan de ploeg naar voren. Er kwamen kansen, maar Davo had een goede keeper. Meestal scoort Omar na een lange rush, maar nu liet hij zien dat hij ook een afstandsschot in huis heeft: 0-1.

In de 2e helft hetzelfde beeld: wij vielen aan en United Davo hield tegen. Wat opviel was hoe zij kluitjesvoetbal speelden en hoe de F8 soms van de ene vleugel via Twan, Luca, Mans, Kim en Gijs ineens de bal naar de andere kant tikten.

Maar de oude voetbalwet luidt: ‘als je zelf de 0-2 niet scoort kun je nog een zware pijp roken’. Dat goldt ook hier. Na een rare klutsbal bij een heel zeldzame Davo-aanval gaf de prima leidende scheidsrechter de gelijkmaker aan. Niet getreurd, de F8 toonde karakter. Het aanvallen werd weer hervat en uiteindelijk kregen wij waar we recht op hadden. Met zijn ‘chocolade-been’ schoot Tristan de verdiende 1-2 binnen.

Zonder Rif en coach Gé toch de drie punten binnen!

Gefeliciteerd meisjes en jongens.